Общественото мнение по света – нова книга на световната Асоциация ''Галъп интернешънъл''

OFFNews 29 март 2021 в 14:29 2828 0

Англоезичното луксозно издание „Voice of the People” е най-новата книга на световната Асоциация „Галъп интернешънъл“.

Книгата се базира на последните глобални изследвания, както и на поредица световни сондажи за коронакризата. Изданието предоставя богата база от данни под формата на сравнения, трендове, регионални и национални срезове по важните въпроси.

Книгата е създадена от „Галъп интернешънъл болкан“ под общата редакция на президента на световната асоциация българинът Кънчо Стойчев. През тази година присъствието на марката у нас достига тридесета годишнина.

Изданието събира икономически очаквания на хората, отношение и очаквания към глобалните суперсили, нагласи към честността на изборите, отношение към управлението на националните правителства, отношение към коронакризата и нагласите на хората към ваксините и т.н. В настоящото издание е представен специално разработен индекс „Гласът на хората“, който оценява състоянието на демокрациите по света.

В книгата има и специален коментар на президента на световната асоциация „Галъп интернешънъл“ Кънчо Стойчев. Специално място е посветено в памет на Тони Каулинг – вдъхновител на едни от най-големите социологически агенции в света.

Световната Асоциация „Галъп интернешънъл“ продължава традицията да издава книги с богати бази от данни, които да служат като ориентир в разбирането на световното обществено мнение. До момента са издадени още – „Voice of the People 2018“, „Voice of the People 2015“, “Polling аround the World”, посветена на седемдесетата годишнина на асоциацията и “Voice of the People 2006”, които са със свободен достъп за сваляне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews