Книжният бранш отново призовава: Купи 1 книга. Подари я за Коледа

OFFNews 24 ноември 2020 в 10:31 2740 0

В навечерието на коледните и новогодишни празници книжният бранш отново се обръща с послание към любителите на книгите и четенето. Голямото семейство на книгата призовава читателите да направят подарък с кауза и със смисъл на своите близки, като им подарят книга за Коледа.

„В тази необичайна и пълна с предизвикателства и изпитания година, ние – семейството на книгата, ви благодарим, че съхранихте книгата като основна ценност. Книгата остава най-стойностният и непреходен подарък, който носи, обич, топлина, уют, щастие и послание. Тя разкрива нови светове, дава надежда и сбъдва мечти. Подарявайки книга за Коледа, вие ще подарите нещо повече от материален подарък. Ще подарите кауза. Ще се превърнете в посланици на четенето и пазители на книгата като национално богатство“, гласи призивът на издатели и търговци.

„Купи 1 книга. Подари я за Коледа“ е третата инициатива, свързана с каузата „Купи 1 книга“, която Асоциация „Българска книга“ реализира в рамките на настоящата година. Кампанията възникна по време на извънредното положение през пролетта с цел да помогне на книгата, да я съхрани като ценност и да гарантира нейното бъдеще. Инициативата успя да обедини книжния бранш в една обща кауза, да излъчи ценни послания към обществото и да запознае читателите с голямото семейство на книгата и ролята на всички ангажирани по пътя на книгата.

В навечерието на първия учебен ден беше инициирана нова кампания – „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“, в основата на която залегна идеята на първия учебен ден децата да занесат в училище нова книга. Каузата получи подкрепата на Министерство на образованието и науката и достигна до директорите и учителите в цялата страна. В резултат десетки училища и детски градини в страната обновиха своите библиотеки, а там, където липсваха такива, бяха създадени изцяло нови.

Инициаторите на кампанията „Купи 1 книга“ са убедени, че ще продължат да развиват каузата си и да отправят послания, свързани с четенето и книгите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови