Екстремни рекорди за гледане и за четене

OFFNews 01 август 2017 в 12:54 4871 0

Френското крайбрежие е чудесно място за водни спектакли и тъкмо затова бе избрано за демонстрация на масов флайбординг. Преди две лета 58 участници, като че изстреляни от собствени реактивни двигатели, регистрираха рекорд за „Гинес“ и доставиха огромно удоволствие на всички присъстващи на шоуто в Кавалер-сюр-Мер. Но и онези, които не са били там да видят как американският шампион по флайбординг Деймън Рипи изпълнява „Окото на бурята“, вече могат да прочетат за това и веднага да намерят видеото. А и не само него – в „YouTube: Световни рекорди“ (“Книгомания“) са събрани кратки текстове за над 300 невероятни и забавни постижения, придружени от QR кодове за бърз достъп до клиповете в интернет. Само трябва да се сканира кодът или да се въведе краткият URL адрес и готово – всеки ще може да съпреживее безопасно изпитанията на издържливостта, характера и въображението заедно с героите от YouTube. 

Сред тях е приключението на сърф легендата Гарет Макнамара, яхнал гигантска 30,5-метрова вълна до брега на Назаре в Португалия.

 

А също и 70-метровият бънджи скок на англичанина Саймън Бери, завършил с топването на любимата му бисквитка в чаша горещ чай с мляко /https://www.youtube.com/watch?v=UBf7WC19lpw/.

Но пък не всичко в книгата е екстремно – „YouTube: Световни рекорди“ показва и състезания по най-дълги мустаци или най-тежък домашен любимец например.

Някои от клипчетата са натрупали милиони гледания, други са били незаслужено пренебрегнати, за да бъдат открити тук и сега от читатели/зрители на всякаква възраст, но най-вече от тийнейджърите. За тях тази книга може да се окаже „липсващото звено“ между интернет и четенето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови