Федерацията по баскетбол се разграничи от Тити Папазов

OFFNews 08 август 2023 в 12:24 5591 0

Тити Папазов

Снимка БГНЕС/Архив

Тити Папазов

Българска федерация баскетбол категорично се разграничава и остро осъжда действията на Константин (Тити) Папазов, настоящ президент на БК Левски 2014, които станаха публично достояние в подкаста „При Тото“.

Това се казва в позиция на Федерацията, публикувана днес - седмица, след като видеото от изказването на Папазов бе свалено, а самият той определи постъпката си за "тъпа". 

Оттам допълват, че действията му са "в пълно противоречие с морала и обществената роля на БФБ".

"Всяка форма на агресия – психическа, физическа, е крайно неприемлива и уронваща престижа на организацията, несъвместима с разбиранията ни за цивилизовани човешки отношения, основаващи се на взаимно уважение и толерантност", пишат от баскетболната феделация.

Президентът ѝ Георги Глушков добавя, че в лично качество е убеден, че широкото общественото порицание, на което е подложен Папазов през последните дни за действията си преди 28 години, е явен знак, че българското общество не може и няма да търпи подобни прояви повече, въпреки изтеклата давност.

През март Папазов разказа за това как преди години е обръснал главата на тогавашната си приятелка, защото му изневерила. 

Той обяснява, че я бил "предупредил", че ако го направи, ще последва именно това "наказание". Тъй като тя, по думите му, се "борила неистово за косата си", Папазов успял "само" да направи дупки. След като момичето обяснило, че му е изневерило с друг мъж три дни, след като са се разделили, на момента "си измислил", че шест месеца след "забраната" и раздялата има "инкубационен период".

Пред OFFNews баскетболният треньор обясни, че се разкайва, но е "след дъжд - качулка". "Виновен съм, не мога да се оправдая. Нося си кръста. Ако това го бе направил Пенчо Иванов, нямаше да се говори, но аз съм публична личност", коментира още Тити Папазов.

Впоследствие водещият на подкаста Йонислав Йотов - Тото се извини за видеото и изтри всичките си интервюта от YouTube. Междувременно компанията за безалкохолни напитки Пепси прекрати сътрудничеството си с музиканта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика