Антоанета Стефанова и Иван Чепаринов станаха родители на Мелисандра

OFFNews 02 октомври 2018 в 09:39 16344 0

Звездната българска шахматна двойка Иван Чепаринов и Антоанета Стефанова се сдоби с първото си дете. Новината съобщи първи руският специализиран сайт Chess-News.ru, цитиран от вестник "Сега", който поздрави родителите за първородната им дъщеря с честитка в "Туитър".

По-късно в социалната мрежа бившата световна шампионка по шахмат и половинката й получиха поздравления от редица изтъкнати шахматисти от цял свят. От съобщението на българския гросмайстор и анализатор Деян Божков стана ясно и името на детето: "Звездното бебе Мелисандра се роди днес! Честито на щастливите родители Антоанета Стефанова и Иван Чепаринов!".

Изборът на име на детето е вдъхновен от фентъзи поредицата "Игра на тронове" на американския писател Джордж Р. Р. Мартин, в която червенокосата пророчица Мелисандра беше един от централните персонажи в отминалите сезони.

В момента щастливият татко Чепаринов, който е роден в Асеновград преди 31 години, се състезава на шахматната олимпиада в Батуми за отбора на Грузия, тъй като българската федерация е с отнет лиценз. 39-годишната Стефанова също беше картотекирана, но заради предстоящото раждане е отпаднала от участие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!