Веселин Балконски от ''Глас народен'': Образованието в България е под всякаква критика

OFFNews 06 юни 2024 в 09:11 426 1

Красимир Куцаров, Веселин Белоконски и Ангел Ангелов от Глас народен

Снимка OFFNews

Кандидатите за депутати Красимир Куцаров, Веселин Белоконски и Ангел Ангелов от Глас народен

Като действаш преподавател според мен образованието в България е под всякаква критика. Това заяви кандидат-депутатът от "Глас народен" Веселин Балконски в подкаста на OFFNews

Веселин Белоконски е завършил е машинно инжeнерство и педагогика. Живее във Варна, преподава в Провадия. Женен, с две деца. Бил е кандидат за вицепремиер с президент Светльо Витков. Води листата на "Глас народен" за НС във Варна, втори в листата за Русе. Трети в листата на партията за ЕП.

Според него първото нещо, което трябва да се промени в образованието са делегираните бюджети. "Толкова е грешен принципът "Парите следват ученика". Няма как да го изгониш от училище, защото той трябва да завърши", каза още Балконски. 

Той даде пример с общини, в които има прогресивно намаляващо население. По думите му там не могат да се поддържат определен брой гимназии, а трябва да има гъвкавост.

"Трябва да има и делегиран бюджет, но и твърд, защото не може да нямаш средства за ремонт например. Да, има проекти, по които се кандидатства за ремонт на класната стая, но когато покривът ти тече, какво правим", попита Веселин Балконски. 

Кандидатът-депутатът обясни, че има етноси, които са неуки и причината са неправителствени организации, целящи намаляване на образователното ниво. 

Балконски допълни, че нито интернетът, нито учителите са виновни за ниските резултати на матурите всяка година. "Нямаме лостове, чрез които да въздействаме на такъв тип ученици", заяви още той. 

Абонирайте се за канала ни в YouTube!

Избори 2024

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх