Quantcast

Незачетен вот в протокол за София, район Лозенец

Още един "непоправян" протокол

OFFNews Последна промяна на 28 октомври 2015 в 14:35 5750 7

Протокол, по който е драскано, а отдолу пише, че проправките са "нула" и в който вотът за определени кмет и общински съветници не е зачетен. За това сигнализира нашият читател Константин Мравов.

"Не само е драскано, а отдолу има нула поправки", обяснява читателят.

Сканираният протокол потвърждава думите му:

"Моят глас за общински съветник и кмет на "Зелените" изобщо не е отчетен в общото преброяване на бюлетините в секцията. По надолу в таблицата с преференциите е отбелязан и моя вот, и този на още двама души", обяснява читателят.

Неговият глас обаче е отбелязан в сканираната версия на протокола, докато в онлайн-обобщението на данните вотът му вече не фигурира:

Страница на статията : 0102
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.10 2015 в 11:20

Това не е съвсем така! Пише „ПРЕДИ обявяването на протокола", преди подписването му! Преди подписването му, едва ли се коригира нещо. После, при предаването на протоколите излизат доста грешки в пресмятането, попълването на точните полета и т.н. и там се нанасят поправки!

28.10 2015 в 17:51

Абе заеби... то интернет гласуването не е сигурно. По-добре да продължим така да си гласуваме... xD (facepalm)

28.10 2015 в 16:59

Зелените са по отровни и от гъби защото не крещят като Атака а пълзят като влечуги.

28.10 2015 в 16:55

@selqnin - той не се и опитва.....

28.10 2015 в 16:53

Зелените са по отровни и от гъби защото не крещят като Атака а пълзят като влечуги.

28.10 2015 в 16:39

Т'ва са само дребните измами... Изборите се фалшифицират открай време най-вече посредством секции-фантоми! Само че това простия ни народ няма как да го разбере, дори да се опита :D

28.10 2015 в 15:27

Тия па, добър ден. То хората от по-малки партии са отчели нула гласа в секциите, в които са си гласували за самите себе си, плюс гласувалите за тях от семейството им. Например кандидат си, поради което в секцията в която гласуваш няма как ти, баща ти и майка ти да не гласуват за теб-минимум 3 ма души са това. За останалата рода и приятелите да не говорим. И накрая в секцията която си гласувал за теб и твоята партия са отчетени в протокола гласове НУЛА. И на много места в БГ по секциите е станало така с по-малките партии, т.е. тези които няма средства да изпратят свои застъпници и представители във всяка секция. Просто им хвърлят бюлетините или не знам какво правят. И то не невалидни, та да кажеш, че нещо са ги поправили нарочно за да ги изкарат нередовни, а направо НУЛА, все едно никой не е гласувал за определена партия, за която реално е имало гласове.