Станишев призова в Рим за кампания от врата до врата, в полза на Мартин Шулц

OFFNews 01 март 2014 в 15:29 4833 11

Сергей Станишев в Рим.

Кампания от врата до врата, в полза на Мартин Шулц, за това призова европейските социалисти лидерът на БСП и на ПЕС Сергей Станишев на предизборния конгрес на левите в Европа, който се провежда в Рим.

Мартин Шулц, председател на Европейския парламент, ще е номинацията на европейските социалисти за следващ председател на Европейската комисия.

"Истински вярвам, че Мартин е най-добрият кандидат, който може да поведе Европа към промяната. Мартин, ти си кандидатът на народа", казал Станишев.

В началото на днешния конгрес лидерът на българските и европейските социалисти раздал на всички делегати по една мартеница, като е обяснил на чужденците, че тя е символ на възкръсването на природата след зимата, на здравето и благополучието.

"Не на последно място мартеницата символизира връщането на надеждата. Ние, европейските социалисти, искаме да върнем надеждата в европейските граждани. Затова сме тук днес", уточнило още лидерът на ПЕС.

Той е отправил и друго интересно предложение на делегатите - да седнат в една кръчма с европейците, за да разберат какви са проблемите им.

"Да покажем каква е разликата между нас и другите в Европа. Ние може и да имаме постове, но сме близо до хората - нека да седнем на една маса в една кръчма с европейците, да чуем проблемите им", призовал Станишев.

Освен за кандидатурата на Шулц за лидер на ЕК, делегатите гласуват днес и манифест на ПЕС от 10 точки.

Гост на конгреса е българският премиер Пламен Орешарски.

Присъства и евродепутатът Ивайло Калфин, който в България ще се яви на евроизборите с листа на движение АБВ, различна от тази на БСП.

ПЕС трябва да спечели вота, в интерес на една по-социална Европа, коментира Калфин. Той пожела успех на Мартин Шулц, за когото смята, че е добрия избор, човека, който може да защити европейския интерес и да е отворен за националните теми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!