Първанов кани на дебат Борисов и Станишев

OFFNews 22 февруари 2014 в 12:27 3727 8

Георги Първанов

Призовавам Сергей Станишев и Бойко Борисов на идеен дебат, за да видим ясно каква управленска програма се крие зад идентификацията на всяка една от нашите формации. Това заяви пред bTV Георги Първанов.

АБВ остава за момента гражданска коалиция, но участие в нея вече потвърдиха няколко партии, посочи Първанов, като отказа да каже кои са те, тъй като натискът върху тях ще е огромен. Листата на АБВ е готова на 80%, но ще бъде обявена, след като политическите сили направят заявки за своите евродепутати, уточни той.

В момента не само в Монтана, но и в други региони на страната има масово преливане на симпатизанти от БСП към АБВ. Борим се за гласове. Влизаме в конкуренция както с ГЕРБ, така и с Реформаторския блок, допълни Първанов.

По повод задкулисието в политиката Първанов обясни, че ключовите играчи по времето на ГЕРБ сега имат ефективна роля при настоящото управление. Като пример за това Първанов посочи срещите на Делян Пеевски с Цветан Цветанов и настоя да се изясни точно колко пъти двамата са се срещали.

Цветанов и Пеевски са се договаряли да опъват чадър над разбойници. Трябва да се дебатира за това защо и как в това статукво се запазиха същите играчи, а се промени само партията, каза той.

Ръцете на БСП са извити и това се вижда всеки ден в кадровите решения, които се правят и които са уязвими и спорни. Това се случва, защото няма ясно разпределение на сферите на влияние, няма коалиционно споразумение. Кадровите промени се правят от един нелегитимен кръг. По времето на Тройната коалиция нямаше такива скандални назначения, подчерта Георги Първанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови