Слави Трифонов пак се отказа да е депутат

ЦИК обяви избраните в 2 района, казват днес откъде влизат в НС

Юлиана Ончева 14 юни 2024 в 06:46 4288 7

Лидерът на ИТН Слави Трифонов не иска да бъде депутат в НС

Снимка БГНЕС/архив

Слави Трифонов няма да стане народен представител

Слави Трифонов се отказва да е депутат, лидерът на "Има такъв народ" е подал заявление в ЦИК и е заличен от листата на ИТН в 15 МИР - Плевен и 25 столичен МИР. 

Не иска да влиза в народното събрание № 50 и Бедрос Левон Пехливанян от ГЕРБ-СДС“  и е заличен в 19 МИР - Русе.

Постъпило е и заявление от Николай Тонев Колев от ДПС с искане да не бъде обявен за избран за народен представител. ЦИК заличава Колев от листата в Двадесет и седми изборен район – Старозагорски. ЦИК заличава и Иса Емин Бесоолу от листата на ДПС в Двадесет и седми изборен район – Старозагорски, както и Николай Неделчев Юруков от листата на ДПС в Двадесет и втори изборен район – Смолянски, след подадени заявления, че се отказват да са народни представители.

Христо Петров от ПП-ДБ, Ивайло Вълчев от ИТН, Кристиан Вигенин от БСП и Станислав Стоянов от Възраждане стават евродепутати и няма да са народни представители. 

ЦИК обяви избраните в два района, които трябва днес да обявят в коя листа искат да останат избрани. 

Това са: 

От ИТН - Драгомир Стефанов Петров - във Варна и Русе, Силви Кирилов Петров - в Бургас и 26 МИР - София област, Станислав Светозаров Балабанов в Пловдив и областта, Тошко Йорданов Хаджитодоров - Благоевград и Варна. 

От Възраждане - Ивелин Първанов Първанов - в Ловеч и Плевен, Костадин Тодоров Костадинов - Варна и 25 МИР в София, Петър Николаев Петров - Монтана и 24 МИР в София, Цончо Томов Ганев - Бургас и 23 МИР в София. 

ОТ ПП-ДБ - Асен Васков Василев - в Пловдив и Хасково, Богдан Валериев Богданов - Плевен и 17 МИР - Пловдив , Кирил Петков Петков - Перник и 23 МИР в София, Мартин Димитров Димитров - в Руси и 24 МИР в София, Николай Денков Денков - в Бургас и Шумен. 

От ГЕРБ-СДС - Бойко Методиев Борисов - в Пловдив и 25 МИР в София, Георги Валентинов Георгиев - Пловдив и 23 МИР в София, Делян Александров Добрев - в Разград и Хасково, Тома Любомиров Биков - в Силистра и в 23 МИР в София. 

От БСП - Борислав Гуцанов Гуцанов - във Варна и Шумен, Георги Страхилов Свиленски - в Плевен и 24 МИР в София, Драгомир Велков Стойнев - в Пазарджик и Стара Загора, Корнелия Петрова Нинова - в Благоевград и 25 МИР в София. 

От Величие - Николай Георгиев Марков - в Пловдив и 25 МИР в София. 

От ДПС - Делян Славчев Пеевски - в Благоевград и Кърджали, Джевдет Ибрям Чакъров - Разград и Силистра, Йордан Кирилов Цонев - Благоевград и Велико Търново. 

В случай че кандидатът не подаде писмено заявление в срока по т. 2, Централната избирателна комисия го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител. Поредността се определя от датата и часа на публикуване на интернет страницата на районната избирателна комисия на решението на РИК за регистрация на съответната кандидатска листа. 

  Юлиана Ончева

  Юлиана Ончева е журналист в OFFNews от 2014 г. (Около) 25 години по-рано работи във в. "Демокрация". На читателите - извинявайте за премълчаното през всичките години. 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  1000

  7

  TheRealDruckertreiber

  14.06 2024 в 15:48

  на живо вместо мистиката мумия от фейса слушкайте тошко Аффриакнски

  1319

  6

  Dido

  14.06 2024 в 11:33

  @ PlamenIv54 И какъв "възродителен процес" е имало в тази етническа и друговерска партия?Я образовайте малко нобразованите...Или вземете, като начало, да прочетете "Заплахата", на Димитър Стоянов, от 1997 г., и после пак да пишем ангро...'Щото все още има живи свидетели на всичките миазми на Сопола от началото на 90-те до Костов!

  2104

  5

  Mateevk

  14.06 2024 в 09:47

  Вече не знам доколко даже и партия като ДПС може да понесе...Да извадиш евродепутат с опит в ЕП, за да отвориш място за Йончева е меко казано скандално. И това е само върхът на айсберга.

  1025

  4

  PlamenIv54

  14.06 2024 в 09:35

  Можеше да се напише: Слави Трифонов излъга своите избиратели. Пак.
  В ДПС е имало възродителен процес. Както в изборите за европарламент, така и за НС, странни отказвания след изборите. Председателят е превъзпитавал.

  688

  3

  jorj

  14.06 2024 в 09:32

  Миндила и за чеп на зеле нестава!!!! Това е нормалната истина, ненормалната е, че на простотиите му се връзват толкова много хора.

  1319

  2

  Dido

  14.06 2024 в 09:30

  А сега тия с префенциите, дето му гласуваха, що не протестират?Щото и те, като тоя и като пинчера му, ТошкУ, са долни измекяри, предатели, лъжци и страхливци!

  200

  1

  демотиватор

  14.06 2024 в 08:11

  Жалко- щяха да се конкурират добре със съотборника Тошко Африканския в оплюването на всичко и всички! (ジ)
   
  X

  Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите