Сигнали за изборна търговия в Средец

OFFNews - Бургас 25 октомври 2015 в 16:22 2526 0

Три сигнала за купуване на гласове са постъпили днес в ОИК – Средец, област Бургас. Те са препратени към Районната прокуратура по компетентност и са за общинския център и за с. Дебелт.

В Карнобатско, избиратели пък са докарани със софийски бусове, алармираха депутати. По неофициална информация, става въпрос главни за роми, които имат общ работодател. От полицията опровергаха появилите се информации за сбиване в село Детелина, община Карнобат. Протест на местни хора срещу вписани преди изборите гласоподаватели и напрежение е имало. От МВР уточняват, че т. нар. „пришълци“, всъщност имат имоти в селото, а са от Карнобат, не от Стралджа, както местните твърдят. Те, обаче, имат всички права да гласуват в селото.

В Обзор продължава струпването на хора пред секционните комисии. По думите на местни жители, гласоподавателите са докаран сутринта от всички краища на страната и са вписани преди местния вот. В курортното градче е въведена реорганизация в работата на СИК-овете, за да могат всички да гласуват.

Най-разнообразни са сигналите в община Сунгурларе. От неправомерна агитация, до раздаване на пари и агитация на турски език, са постъпилите жалби в местната ОИК. Депутат е сигнализирал пък, че полицай, който е трябвало да охранява в сутрешните часове секциите, е пиел водка в близкото кафене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews