Шефът на комисията за спецслужбите в НС иска изслушване на ДАНС за машинния вот

OFFNews 28 октомври 2023 в 19:15 1752 2

Рашков

Снимка БГНЕС

Бойко Рашков

Ден след първия тур на кметските избори - на 30 октомври, най-вероятно ще има извънредно заседание на парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност.

Това обяви на импровизиран брифинг нейният председател Бойко Рашков от "Продължаваме промяната - Демократична България".

По думите на Рашков той ще поиска изслушване на председателя на ДАНС Пламен Тончев, от когото ще се изиска повече информация за доклада на службата, довел до решението на ЦИК да премахване машинния вот за местните избори.

"Ще проведем заседание, ще се запознаем с всички материали, а не само с доклада. Трябва да изслушаме председателя на ДАНС, за да установим, че няма политическа намеса в поведението на тази важна държавна агенция", обясни Бойко Рашков.

По-рано през деня премиерът Николай Денков обяви, че трябва да бъде отстранен авторът на доклада зам.-шефът на агенцията Деньо Денев. Освен това допълни, че докладът за снимки на машинния код е манипулативен, тъй кат става въпрос за действия в контролирана среда и с цел удостоверяване годността на машините за гласуване.

"Не съм изненадан от случилото се, целта е да се направи всичко възможно да се елиминира машинният вот", коментира Бойко Рашков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

29.10 2023 в 06:21

Бойко "Дамаджаната" Рашков, човека на "службите" на БайТошовците комуняги и пестелив собственик на (поне) 22 имота от държавна заплата (тъй се прави, учете се младежи) контролира сигурността.
Аз се чувствам много сигурен, Бойко, благодаря, бих изпил с теб една двойна шльокавица, ако те срещна у кръчмата! (ツ)

9347

1

Анализи

28.10 2023 в 21:01

Рашков навременна реакция.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика