ПСА ще падне при първа възможност, обяви Васил Терзиев пред OFFNews

Смяната на руските имена на столичните улици ще присъства в дневния ни ред, заяви кандидатът за кмет

OFFNews 01 ноември 2023 в 20:48 10067 10

Паметник на Съветската армия, известен и като МОЧА

При първа възможност Паметникът на Съветската армия ще падне, заяви пред OFFNews Васил Терзиев - кандидатът на "Продължаваме Промяната – Демократична България (Спаси София)" за кмет на столицата. 

В разговор с главния редактор Владимир Йончев и зам.-главния редактор на OFFNews Мая Младенова Васил Терзиев отговори на въпроси от читателите на медията, събрани през последните дни от редакцията.

Ако станете кмет, кога ще падне Паметникът на Съветската армия?

- При първа възможност. Въпросът е, че това не е в правомощията на кмета, колкото в правомощията на областния управител и Министерството на културата. Като гражданин неведнъж съм заявявал, че чакам този паметник да бъде демонтиран и да отиде там, където му е мястото – в Музея за социалистическото изкуство, или някъде другаде, където могат да го преместят.

Ако станете кмет, ще влезете на ул. „Московска“ 33. Най-вероятно по пътя ще минете по „Цар Освободител" или „Дондуков“, срещу вас цял ден ще гледате „Александър Невски“ и на края на деня ще си тръгнете по „Граф Игнатиев“ или „Аксаков“. Харесват ли Ви тези имена?

- И преди съм коментирал, че някои от тези хора не са най-светлите герои в нашата история. Някои от тези улици са прекалено символни за сградите, които се помещават там и тежестта, която носят. Така че има нужда да се помисли за техните имена, но не е най-първото нещо, което трябва да се направи. Градът има по-сериозни проблеми, които афектират абсолютно всички ни и с които трябва да се борим – това наследство. Но темата с имената на улиците ще присъства в нашия дневен ред.

Цялото интервю на Васил Терзиев можете да видите тук

Вижте още: Васил Терзиев пред OFFNews: В София сглобка няма да има

Абонирайте се за Фейсбук страницата на OFFNews, както и за канала ни в YouTube

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1974

10

Владè

04.11 2023 в 20:01

Васко
- Нъ знъм. Валя григорова не дава.

-1974

9

Владè

04.11 2023 в 19:59

Кога?

135

8

Far Rider

04.11 2023 в 10:35

Еххх, тази "първа възможност"! Все не идва и не идва!

1000

7

Минал Заминал

04.11 2023 в 01:39

дс като клон на кгб, означава ли от трън на глог?

-529

6

6екеr4о

02.11 2023 в 15:38

Извинявам се, продължавам: Та останавено на МОЧА в този му безобразно огромен вид и в това му състояние е необходимо поради простата причина, че съвсен реалистично онагледява за бъдещите поколения ужаса на тоталитарната милитаризирана държава, която ни е окопирала в края на ВСВ!

По същата причина не следва да бъде гонена Митрофановна, щото това злобно и кресливо бабе е просто една прекрасна реклама на Путлер и мракобесния му режим!?!

-529

5

6екеr4о

02.11 2023 в 15:35

Държа да осведомя уважаемия AntiZ, че огромна част от Борисовата градина е публична държавна собственост и Столична община няма как да се разпореди с чужда собственост.

Очевидно МОЧА е обречен и е въпрос на не особено дълъг период да бъде разкаран от там, просто едната агитка победи другата. Многократно съм писал и настоявал, че това не трябва да се случва, но винаги съм срещал огромно неодобрение.

На всички ни е ясно какви огромни поражения е нанесла Червената армия (на руски: Рабоче-крестьянская Красная армия, съкр. РККА) на българската държава и народонаселение за много поколения напред, както сами се убеждаваме мурзилската разведка продължава да работи активно на наша територия, за кого да пиша най-напред, за пРезидентина Рундьо, ДАНС и/или партийните котерийки на Нинова и Копейкин!?!

Премахването на МОЧА ще изпълнили със съдържание учебниците на децата или ще охради носталгичния плам на тяхните баби и дядовци?

1005

4

ПР

02.11 2023 в 08:53

Окупационната съветска армия няма право на "паметник"в центъра на София.Дволът на руското посолство напр.,е достатъчно голям,за да го приюти,така щото Митрофанова да му се любува по цял ден,а Копейкин и Малинов,да поднасят цветя през ден.

905

3

Putyo

01.11 2023 в 21:57

О, дааааааааааааааааааааааааа!!!!

10298

2

AntiZ

01.11 2023 в 21:51

"при първа възможност", иначе не било в правомощията на кмета. И като не е в правомощията на кмета, как ще стане при първа възможност, извинетИ? Министерство на културата ще каже, че е в компетенцията на областния управител, тоя пък ще каже, че е в градския съвет, после в общинския а от там ще го препратят към арменския поп...Плямпала!

2550

1

alfakentavur

01.11 2023 в 20:58

Ето сега с това тестово съобщение за катаклизъм беше идеална възможност да бутнат МОЧА.
 
X

Да помогнем на украинските деца!