Васил Терзиев пред OFFNews: В София сглобка няма да има

OFFNews 01 ноември 2023 в 20:29 6150 6

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев беше гост в студиото на OFFNews

Няма да има сглобка в Столичния общински съвет, обяви в подкаста "Като стана кмет" на OFFNews Васил Терзиев - кандидатът на "Продължаваме Промяната – Демократична България (Спаси София)".

В новия СОС ПП-ДБ („Спаси София”) ще има 23-ма представители, ГЕРБ-СДС - 14, „БСП за България” - 9, „Възраждане” - 8, Местна коалиция КОД - 3, ИТН - 3, ВМРО - 1.

Терзиев обясни, че на ниво Столичен общински съвет няма да се тръгва по линията за правене на коалиция, а ще се търси принципен консенсус по всяка тема. По думите му кметът има висока трибуна, от която ще се обсъждат всички теми и през която ще се търси съгласие за вземането на всички важни решения.

Терзиев коментира риска да бъде бламиран в СОС. По думите му бъдещите общински съветници са избрани, за да защитават интересите на хората, а не да бъдат натискачи на копчета, които нямат собствена воля. Той изрази надежда, че в бъдещия СОС ще има достатъчно зрялост по този въпрос:

"Политическата опозиция си е политическа опозиция, но ако си държавник, тогава защитаваш интересите на хората, които са те избрали."

Кандидатът за кмет коментира и възможността ГЕРБ да се противопостави на избирането на Борис Бонев като шеф на СОС. По думите му е редно за председател на общинския съвет да бъде избран представител от политическата група, която има най-много представители.

Относно опонетката си за втория тур той коментира, че на софиянци им предстои избор между манифест и разработена програма, популизъм и път към изпълнението на политики, липса на екип и екип:

"Аз имам убеждението, че хората не са крепостни селяни. Това са мислещи хора, хора, които мислят кое е по-добро за тях, за децата им."

Терзиев определи като "активно мероприятие" казуса около ликвидирането на машинното гласуване на първия тур на изборите. По думите му буди съмнение драстичната разлика от 8% между екзитполовете, според които той печелеше 40% от гласовете в София, и финалните резултати, според които той получава 31,8%. Той изтъкна, че е нормално разминаване с екзитполовете, но разминаване в такъв размер е съмнително. Васил Терзиев даде и пример със софийски секции, в които при пресметнати 160 гласа за него, във финалния протокол те изчезват и е записано "0".

Терзиев заяви още, че очаква подкрепа за втория тур от "Синя София" и Вили Лилков.

Васил Терзиев съобщи, че ще номинира арх. Любомир Георгиев за заместник-кмет по строителството.

Запитан дали кметският пост е трамплин към премиерския стол той отговори, че не всеки кмет на София се е запътил към Министерски съвет - той даде пример с Йорданка Фандъкова.

В подкаста на OFFNews Терзиев отговаря на въпроса за враг или приятел счита лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Вижте отговора му в пълния запис.

Последвайте ни във Фейсбук

Абонирайте се за канала на OFFNews в YouTube

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9018

6

Em Em

06.11 2023 в 23:29

Силно се надявам, ще почакаме малко...
Чакаме МОЧА!
Теест номер едно.

1000

5

Rust Cohle

02.11 2023 в 11:24

Ако няма сглобка с ГЕРБ, с кой друг ще прокарвате политики? БСП, Възраждане и Славчо?
Аааа принципна подкрепа било, ясно - нещо като некоалициите на ГЕРБ с ДПС?
Ще гласувате с ГЕРБ да разкарате Вълка и Джапанката от хранилката с боклука?
Seems legit.

75

4

230 млрд баксов

02.11 2023 в 09:17

Йончев, в коментарите някой си беше направил труда да попита, какво ще се направи за бездомниците в София? Другия път засегнете и тая тема освен паспортизацията на кучетата.

-1650

3

ob1

02.11 2023 в 07:32

орКер, викаш къде по-добре е решенията, засягащи милиони хора да се вземат еднолично, а? Като тиквата, дето деда му не е от ДС, а е застрелян едновременно на двора, в царевицата край село и на още 4-5 други места (не му помня лъжите на вожда ти).

606

2

order

02.11 2023 в 06:32

Тоя искал дебат ама със съветници да помагат...
Григорова отговори на Терзиев: Имате нужда някой да Ви суфлира, може да вземете със себе си депутати, министри, Бонев...
Ами да взима тази, бати, чиче, дето все от ДС, абе да си води цялото бившо КДС.

22548

1

dolivo

01.11 2023 в 21:01

браво! начукай го на държавната собственост!
 
X

Да помогнем на украинските деца!