Проф. Халачев: Калфин е най-добрият дипломат от всички кандидат-президенти

OFFNews 11 октомври 2016 в 11:21 2226 0

Спокойствието на хората е неотменна част от националната сигурност. Това заяви в ефира на радио „Фокус“ кандидатът за вицепрезидент на коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ проф. Любомир Халачев, който днес посети региона на Видин.

„Хората в област Видин споделят това, което е характерно и за много други райони на страната. Те разказват за това как в регионите им няма работа, как не се използват възможностите, които има като европейско подпомагане и програми за инвестиции. Не се развива индустрията, хората нямат работа. Това, за съжаление, е непрекъснатият, постоянен рефрен. Другият проблем, от който се вълнуват хората, това е силното безпокойство и несигурност, в които живеят. Трябва да разберем, че особено по селата, те си стоят в къщите през цялото време и се страхуват някой да не дойде да ги ограби, или не дай Боже, нещо по-тежко. И те се надяват, че когато стане президент Ивайло Калфин, ще им помогне. Трябва да е ясно, че това, което прави държавата във външната политика и по отношение на националната сигурност, не е достатъчно. Защото ние казваме, че спокойствието на гражданите на България е също част от тази национална сигурност“, каза проф. Халачев.

Според него основни приоритети, освен сигурността и външната политика, трябва да бъдат възраждане на културата, образованието и икономиката, а с тези задачи от всички кандидат-президенти можел да се справи единствено Ивайло Калфин.

„Ивайло Калфин безспорно е най-добрият ни дипломат. Той познава прекрасно работата на институциите в ЕС и се ползва в тях с безспорен авторитет. Не случайно в лично качество е поканен да работи в комисията „Монти“, която работи по бюджета на съюза. Кажете ми има ли друг сред кандидатите за президент, който наистина да познава толкова добре работата на ЕС и лично да познава хората от които зависи управлението на обединена Европа?", попита още Халачев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови