Патриотите поискаха спиране на изборите в Турция

OFFNews 06 ноември 2016 в 11:04 9640 4

Снимка БГНЕС/Веселина Божилова

"Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" поискаха спиране провеждането на изборите за президент и вицепрезидент в Турция заради "десетките" сигнали за нарушения.

Юристите на коалицията са изпратили жалби до ЦИК, в които се съобщава за закононарушенията. Към момента те касаят секции в Бурса, Цариград, Текирдаг, Одрин, Люлебургаз и Чорлу.

"Наблюдателите на патриотите посочват, че пред изборните секции има разкрити пунктове, в които трети лица попълват декларациите за гласуване на българските изселници и им посочват за кого трябва да гласуват. В секциите се говори предимно на турски език. На други места наблюдателите от България не са допускани в изборните секции", се казва в прессъобщение на коалицията.

Според "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" това може да се определи само като изборна агресия от страна на Турция и трябва да има адекватна реакция от българската държава.

Ясно е, че изборният процес в Турция е опорочен, за което предупреждавахме отдавана. В отговор на манипулациите той трябва да бъде спрян, пишат още Патриотите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови