Откриват се национална телефонна линия и имейл за сигнали за изборни измами

Александра Маркарян 27 септември 2023 в 10:31 780 0

Николай Денков

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Николай Денков

Откриването на национална телефонна линия за сигнали, свързани с нарушаване честността и прозрачността на изборите, анонсира министър-председателят Николай Денков в началото на правителственото заседание днес.

Телефонният номер е 02 90 112 98.

Чрез него хората ще се свързват с МВР.

Вътрешното министерство ще отговаря и за отклика на сигнали на имейла [email protected], който също се регистрира във връзка с предстоящите на 29 октомври местни избори.

"Вчера всички партии и коалиции регистрираха своите листи за местните избори в края на октомври. С това на практика цялата държава вече е в активна предизборна кампания. Задача на всички институции, включително и на Министерския съвет, е да осигурим честни и прозрачни избори. Затова и беше създадено звено, което обединява усилията на Главна прокуратура, Министерство на вътрешните работи и Държавна агенция "Национална сигурност". Но за да успеем в тази задача, имаме нужда от съдействието на българските граждани. Затова от петък, 29 септември, в Министерството на вътрешните работи започват да работят открита национална линия, на която могат да се подават сигнали от всеки един и национален имейл адрес, на който също писмено могат да се подават сигнали. Линията е с номер 02 90 112 98, а националният имейл адрес е [email protected]. Моят призив към всички граждани е: помогнете ни, изпращайте сигнали! Гарантираме, че веднага ще се отзоваваме и ще направим всичко, което зависи от институциите. Нека заедно да успеем този път да пресечем, доколкото може, всички изборни нарушения. Разчитаме на вас!", каза премиерът Денков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша