Любимците на Путин закриха кампанията на „Атака” (галерия)

Калоян Константинов 23 май 2014 в 13:07 8326 19

Волен Сидеров със симпатизанти на хорото.
Волен Сидеров със симпатизанти на хорото.

С безплатен концерт на „Любе”, Йосиф Кобзон, Олег Газманов и Илия Луков в Зала 1 на НДК бе закрита предизборната кампания на „Атака”. На концерта руската реч беше значително повече от българската. 

Залата беше препълнена от хора от цялата страна, дошли с автобуси, за да видят любимите изпълнители на Кремъл. Имаше и хора, които гледаха представлението на екран пред пилоните на НДК.

В залата имаше не малък брой рускоговорящи посетители, а българските знамена и тези на партията бяха придружени от руския трикольор и Георгиевски лентички.

Закриването на кампанията лесно можеше да се сбърка като манифестация в чест на българо-съветската дружба и по други признаци – на сцената беше опънато огромно платно, на което на български и руски пишеше „Убиват ни, / възкръсваме от мрака / и пак напред / се хвърляме в атака..., както и плакати този път само на роден език – „Атака” е за християнските ценности”, „Атака” е против санкции срещу Русия”. Освен по време на музикалните изпълнения доминантната реч от сцената беше руската.

Малко преди началото на музикалната програма залата се изправи на крака в минута мълчание, за да почете "жертвите на фашизма в Украйна" от изминалите месеци.

Българският народен певец Илия Луков откри програмата, като на 2 от неговите изпълнения се извиха дълги хора, в които участие взе и Волен Сидеров.

След това пред публиката излезе Олег Газманов, последван от любимците на Путин „Любе”, които в рамките на малко над 30 минути изпълниха някои от най-известните си парчета.

Накрая на сцената се Волен Сидеров заедно със свои съпартийци, които пяха редом до Йосиф Кобзон „Моя страна, моя България” и „Една българска роза”.

Кобзон се обърна към Сидеров и симпатизантите му с думите, че те представляват елита на България, но не толкова политическия, колкото човешкия.

По време на тричасовото шоу публиката често скандираше „Русия”, „Атака-победа!” и „Волен”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!