АБВ закри кампанията с народни танци и Николина Чакардъкова (снимки)

Нели Чолашка 22 май 2014 в 20:50 5415 1

Снимка Ивайло Анев

Финалният концерт бе открит от народната певица Николина Чакардъкова.

С малко речи и повече народна музика и танци АБВ закри предизборната си кампания на пл. "Александър Невски".

От 18 до 18.30 ч. за поддръжниците на партията оркестър изпълняваше популярни народни песни, а присъстващите извиха дълги хора.

Събитието откри певицата Николина Чакардъкова с песента "Лудо младо". След като представи официалните гости - лидерът на АБВ Георги Първанов и всички от листата на партията, тя изпя и химна на България.

Речи държаха само водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин и Георги Първанов.

Калфин напомни, че АБВ е млада формация и преди 3 месеца дори не е съществувала, а сега вече има структури във всяка община на България.

По думите му идеите на движението за национално съгласие и ценности, за това политиката да служи на хората, а не обратното, са били приети от много хора в цялата страна.

"Навсякъде чукаме на отворени врати", обяви Ивайло Калфин.

Той обвини големите партии, че подценяват българите и смятат, че те гласуват автоматично и затова не са представили никакви програми в предизборната кампания и не са влезли в дебат.

Калфин напомни, че дори управляващите са открили сезона за риболов със седмица по-рано с надеждата да откажат хората от гласуване.

"Не са познали - българският избирател не е глупав.  Българският избирател е буден и знае как да си защитава интересите. Ние ще ги изненадаме в неделя", предупреди водачът на листата на АБВ.

Георги Първанов отчете 650 срещи със 100 хил. българи през изминалите месеци.

Показахме, че може да се прави кампания със самочувствие и настроение, да се прави кампания с политическа култура, обяви лидерът на движението.

Първанов определи лидера на БСП Сергей Станишев като млада олимпийска надежда, защото участва на всички избори на олимпийския принцип (принципът, че е важно участието, а не победата - бел.ред.).

"Той непрекъснато повтаря, че всеки глас за АБВ е глас за ГЕРБ. Аз бих казал, че всеки глас за БСП е глас за ДПС, но няма да го кажа от уважение към честните гласоподаватели на левицата. Бих казал, че глас за Станишев е глас за Пеевски. И това няма да го кажа, но хората го говорят", напомни Първанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!