Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Какво разкри предизбoрната Кутия за желания в район Студентски на столицата

OFFNews 22 октомври 2015 в 05:21 2405 0

Неизбежна част от всяка предизборна кампания са дебатите между кандидатите за властта и досегашните управляващи - кой какво е постигнал, не е постигнал и планира ли в бъдеще да постигне непостигнатото. Ние решихме да подходим по различен начин и да получим тази оценка директно от гражданите по райони в София.

Наскоро кандидат за районен кмет беше споделил, че най-добрият начин за доизработване на реалистична програма за управление на даден район, е като на ключови места се поставят Кутии за желания. Възползваме се от тази инициатива и споделяме с Вас какво разкриха желанията на гражданите в район Студентски.

Кандидатът за кмет там, Божидар Василев - от листата на Реформаторски блок, отвори за нас кутиите с анонимни желания от кварталите Студентски град, Мусагеница, Витоша и Дървеница. В продължение на цяла седмица избирателите активно описвали своите предложения и давали оценката си.

Прочетеното от нас ни накара да се запитаме колко добро е било управлението на района до днес, щом най-честите изисквания на жителите все още са осветление, детски площадки, подслон за бездомни животни, супермаркети и ремонтирани улици. Върху какво е работено досега?

Екипът на кандидат-кмета реши открито да сподели някои от хилядите събрани желания – тези, които са най-често срещани, но и постижими. Божидар Василев вярва, че отговорност за тях трябва да поемат не само той и екипът му, но и настоящият кмет на района – Димитър Дилчев, както и всеки друг кандидат.

Нуждите на жителите на кварталите Студентски град, Мусагеница, Витоша и Дървеница са много и разнообразни – от ремонт на улиците до повече сладкарници и палачинки. Споделяме някои от най-често срещаните и значими за района, а и за целия град:

- Детски площадки и детски градини;
- Осветление;
- Подслон за бездомните хора;
- Саниране на жилищните блокове;
- Повече автобуси по линиите 94, 280, 294;
- Повече книжарници и библиотеки за студентите в Студентски град;
- Общежития с европейски условия за живот;
- Приютяване на бездомните кучета;
- Висока степен на чистота, особено в Студентски град;
- Увеличение на пешеходните зони;
- Повече паркоместа;
- Повече места за спорт;
- По-често почистване между блоковете;
- Обществени тоалетни;
-- Контрол и сигурност по улиците;
- Супермаркети за храна;
- Преасфалтиране на улиците;
- Съюзи и събрания на домоуправителите;
- Линия на трамвай;
- Ремонт на спирките;
- Светофари и пешеходни зони;
- Глобяване на гражданите, които замърсяват;
- Да бъде чуто мнението на студентите;
- Достъпност на майки с колички до автобусите;
- По-достъпни услуги за издаване на документи в Общината;
- Да се почиства снегът и по вътрешните улици.

И безброй други изисквания, които отговарят на въпроса какво е и какво не е постигнато до момента. Екипът на Божидар Василев като кандидат за района вече групира и съхрани тези желания и се надяваме, който и да спечели на 25 октомври, отговорно да ги поеме и реализира.

Днес от 19:00 ч. избирателите от района могат да се срещнат в читалище "Възраждане" в кв. Дървеница с проф. Вили Лилков, Трайчо Трайков, Миглена Горанова и Божидар Василев, за да обсъдят тези и още много други теми. Включително ще се наблегне на проблема с парк “Въртопо”. 

Местни избори 2015

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews