Йордан Терзийски: Ще продължа да работя за развитие на инфраструктурата, дигитализация на административните процеси и опазване на културно-историческото ни наследство

OFFNews 06 юни 2024 в 12:22 383 0

Йордан Терзийски

Снимка Продължаваме промяната

Кандидатът за депутат от ПП-ДБ арх. Йордан Терзийски

Кандидатът за народен представител и депутат в последните 3 парламента арх. Йордан Терзийски обяви приоритетите си за работа в следващото Народно събрание. Арх Терзийски заяви като основен приоритет инвестицията в инфраструктура- пътища, ВиК и спортни обекти. Инвестициите в общините целят развитието на “умни”, зелени и сигурни градове.

Друг важен приоритет е дигитализация на процесите в инвестиционното проектиране и устройственото планиране. Арх. Терзийски е съвносител на промени в Закона за устройство на територията, които целят дигитализиране на процесите, намаляване на административната тежест, оптимизирането на сроковете и ограничаването на възможностите за корупция.

Качественото образование и достъпното здравеопазване са основни приоритети в програмата на коалиция “Продължаваме Промяната-Демократична България”. Приоритет на арх. Йордан Терзийски е изграждането на националната детска болница да отговаря на съвременните медицински стандарти и архитектурни изисквания.

Фокусът в плановете на арх. Терзийски пада и върху инвестициите в култура, изкуство и спорт. Той е съосновател и на първия български баскетболен клуб за хора в инвалидни колички.

Като архитект негова кауза е и опазването на културно-историческото ни наследство.

Избори 2024 

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Богословът доц. д-р Константин Нушев в студиото на OFFNews