Йордан Терзийски: Главчев дължи обяснение кой му се обади за Сребреница, затова свикваме извънредно заседание на НС

OFFNews 02 юни 2024 в 09:48 1234 2

Снимка

Йордан Терзийски

Според кандидат-депутатът от ПП-ДБ Йордан Терзийски от конституционните промени има реален ефект, а именно работещ парламент, който може да се свика и да изслуша премиера по важни теми. Това коментира той в студиото на "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

Терзийски смята, че премиерът Димитър Главчев ясно трябва да каже "от къде дойде тази промяна на позицията на България за резолюцията на ООН за Сребреница, кой му се обади, защо му се обади". 

Главчев се оправда за гафа със Сребреница: Криминално изтичане на работни документи

"Трябва да има повече хора, които са експерти на правилните места, а не политически назначения. Защото ако е една пионка, ще му се обади Главчев, Борисов, Пеевски и човекът ще е длъжен да изпълни, затова във всеки един български регулатор трябва да има експертни лица", допълни Терзийски.

Народното събрание ще заседава извънредно заради гафа на Главчев

По думите му в следващото Народно събрание ПП-ДБ ще продължи да се бори за справедливост, за прозрачен избор на регулатори, качествено образование и здравеопазване, но под каква форма ще се борят, ще решат избирателите.

"Трябва да знаем каква е алтернативата, а тя е Борисов и Пеевски, постната пица, управление чрез телефонни обаждания и натискане на копчета. Това е алтернативата, която не трябва да допускаме да се случва", заяви кандидат-депутатът на ПП-ДБ.

Той подчерта, че управление с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и председателя на ДПС Делян Пеевски няма да има, защото те не искат реформите да се случат.

"Това, което виждам е, че има едно мнозинство, което не иска да се връща модела на Борисов и Пеевски. Тук е въпросът това мнозинство да влезе в парламента", каза още Терзийски.

За начина на водене на предизборната кампания той спомена, че не си спомня в последните 10 години да е имало лидерски дебат, а относно намаляващата избирателна активност и насоката на избирателите Терзийски не смята, че европейските ценности на българските избиратели могат да се променят от едни избори.

"Нашият проблем не е с Европа, той е със скептицизма тук. Очаквам мобилизация, за да решим вътрешните си проблеми", обясни кандидат-депутатът на ПП-ДБ.

Парламентарни избори 2024

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    405

    2

    Telluris Malus

    02.06 2024 в 14:33

    От МАсква са се обадили и парнийния секретар е побързай да козирува. А ППДБ ще гледат Парламента отвън.

    1010

    1

    ПР

    02.06 2024 в 11:49

    Да не го бях видял на ЖИВО Вучич,да не бях побеснял!Излиза пред медиите сърбинът и напълно прав текст казва-"Имахме договорка с БГ, за Сребреница,разбрахме се,как ще гласуват.И в последният момент,нещо се обърка..."
    Нито една БГ журналистическа мисирка,не попита Главанака,за това ОФИЦИАЛНО изявление на Вучич!Срам,лъжи и гадост=Главчев.
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх