Ердоган пожела успех на Бойко на изборите

OFFNews 23 май 2014 в 17:31 1547 0

Премиерът на Република Турция Реджеп Ердоган лично пожела успех на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в телефонен разговор, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Двамата държавници обсъдили двустранните отношения между България и Турция, възможностите за увеличаване на стокообмена между страните, проектите в енергийните стратегии и възможностите за сътрудничество по кохезионните фондове между ЕС и югоизточната ни съседка.

Реджеп Ердоган пожелал повторение на изборния успех от май 2013 г. на предстоящите избори за членове на Европейския парламент. Той изразил своята увереност, че ПП ГЕРБ е заложила на кандидати с високи експертни качества и авторитет пред европейските институции.

Ердоган изразил надежда в лицето на Бойко Борисов да открие верен партньор в преговорите между Република Турция и Европейския съюз.

От своя страна Борисов припомнил, че в качеството си на министър-председател на Република България двете държави са имали най-градивните добросъседски отношения за последните десетилетия, визирайки съвместните заседания на кабинетите в Анкара и Евксиноград.

На заседанията преди две години бяха договорени газовата връзка между България и Турция, изграждането на четирилентов път Варна-Бургас-Истанбул и подобряване на железопътно-фериботната инфраструктура. Председателят на ГЕРБ категорично заявил, че най-голямата политическа партия у нас винаги ще е партньорски настроена към Република Турция и лично към Реджеп Ердоган.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови