"Движение 21" предлага да обменим опит с Унгария за малцинствата

OFFNews 16 октомври 2015 в 16:19 1425 0

„Движение 21“ обсъди възможен обмен на опит с унгарски представители на местното самоуправление по въпросите с малцинствата.

Заместник-председателят на „Движение 21” и втори в листата за София Симеон Славчев, заедно с кандидати за общински съветници от партията обсъдиха със Симеон Варга, постоянен наблюдател на българските малцинства в унгарския парламент, възможен обмен на опит между българските и унгарските общини. 

На провела се съвместна среща те дискутираха възможността да се осъществи контакт с унгарски организации, които се занимават с въпросите на малцинствата, за да се почерпи техният опит.

По време на разговора стана ясно, че общинската администрация, социалната мрежа, решаването на проблемите на хората са първата стъпка, по която да се започне съвместна работа. Били са поставени и въпроси свързани възстановяването на директните полети между двете държави, както и засилване на стокообмена.

За първи път тази година ще се проведе Унгаро-Български приятелски ден, а през 2016 г. ще се отбележат 100 години от създаването на църковното настоятелство в Будапеща. С тези две инициативи българите, живеещи в Унгария, правят първите крачки към възобновяване на контактите между двете държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews