ДОСТ дава полицията на прокурор, обвинява я за "Костинброд" в Кърджали

OFFNews 06 март 2017 в 12:52 6145 4

Коалиция ДОСТ дава на прокурор полицията в Кърджали, заради отнетите вчера 400 пликчета, с логото на партията, пълни с продукти. 

В позиция на Централния предизборен щаб на коалицията се казва: 

Във връзка с полицейската акция в Кърджали, при която противозаконно са отнети 400 пакета – собственост на ДОСТ, надлежно фактурирана и заплатена по банков път със средства на Обединение ДОСТ, председателят на Общинския съвет на партията в Кърджали г-н Рашит Рашит подаде Жалба до Окръжния прокурор срещу противозаконните действия на полицията.

Към жалбата, която съдържа официалната позиция на Областния предизобрен щаб на ДОСТ Кърджали, бихме добавили категоричната си позиция:

1. Действията на полицията, освен че са незаконни, представляват груба намеса на МВР в Изборите за 44-то Народно събрание;

2. Полицията съвместно, в координирана акция с медиите на Пеевски повтаря сценария от Костинброд`2013, като внушава на обществото предполагаеми бъдещи действия на Обединение ДОСТ за „незаконно раздаване на хранителни продукти“;

3. Полицията проявява арогантна избирателност, като си затваря очите не пред „предполагаеми бъдещи действия“, а пред документирани актове на раздаване на храни в торбички с логото ДПС от ДПС пред очите на всички, в това число и на полицията. Обърнете внимание, че това прави не който и да е, а кандидатът за народен представител (8ми в листата, председател на Общинския съвет в Джебел и председател на Общинския съвет на младежко ДПС в Джебел г-н Сейфи Мехмед Али)

Явно ДПС са недосегаеми за полицията, която дори ги закриля, а в същото време извършва истинска репресия спрямо Обединение ДОСТ.

Единственият резултат от действията на полицията е лишаването на няколкостотин крайно бедни семейства от Кърджали от хранителни продукти от първа необходимост. Настояваме полицията да възстанови незабавно противозаконно отнетата собственост на Обединение ДОСТ. Ние поемаме категоричен ангажимент, че тези 400 пакета ще бъдат раздадени след изборите на 26 март.

Г-н министърът на вътрешните работи Пламен Узунов, вицепремиерът ген. Стефан Янев, отговорен за изборите, и министър-председателят проф. Огнян Герджиков дължат отговор на въпроса така ли ще гарантират честността и прозрачността на изборния процес, или ще се окажат верни оповестените в медийното пространство твърдения, че ДПС си има МВР министър в служебното правителство като отплата за подкрепата в президентските избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13350

4

torbalancho

10.03 2017 в 09:06

скоро Кърджали може да обяви независимост, даже се чудя какво чакат още кържалийци!!

9012

3

Mihail Petrov

07.03 2017 в 18:21

Айде-е-е, сите що са дост и дпс - марш обратно в анадола! Там да си шпрехат на майчин език - там, на майната си...

21271

2

Гароне

06.03 2017 в 13:27

Та разбра се значи коя е партията :)
Не че не се бяхме сетили.