Купуване на гласове: Храни с логото на партия за избирателите в Кърджали

OFFNews 05 март 2017 в 19:00 7787 9

Снимка bTV

Опит за предизборно купуване на гласове предотвратиха криминалисти от Кърджали, съобщи БНР.

В разгара на предизборната кампания при проверка те са открили в склад 400 торбички с хранителни продукти и с логото на политическа партия. Не се уточнява коя е партията. Торбичките, с храни от първа необходимост, били готови за раздаване на местни жители.

100 торбички вече били натоварени в микробус и трябвало да отпътуват към съседно село. Вчера торбички са били раздавани - това е и поводът за сигнала и последвалата полицейска проверка.

Това е първият случай на подготовка за купуване на гласове в текущата предизборна кампания, но не и първият за Кърджали. Там подобни неща са по-скоро практика, отколкото изключение.

По закон раздаването на подобни подаръци е забранено, защото се смята за опит за купуване вота на избирателите.

По случая е образувано досъдебно производство, а от рекламираната на торбичките партия заявиха, че ще внесат жалба в прокуратурата за изземването на тяхна собственост, предаде bTV. По думите на местния лидер храната е купена със законни пари на партията му и вече е започнало раздаването ù за крайно нуждаещите се.

Собственикът на склада отказва коментар.

По-рано днес и служебният премиер предупреди за сигнали за купуване на гласове, но не в района на Кърджали, а в Северозападна България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

7

Лопе де Вега

06.03 2017 в 08:50

А бре, човчо, престани да досаждаш тука на колегите и най-после прочети правилата на сайта. Те са прости и ясни. Дори ти ще ги разбереш. Стига хленчил - ама тия тука ме ебават. Някой не те харесва и ще ти праска минуси докато избягаш. Сега, прочете ли правилата? Браво! Хайде сега отново ги прочети.

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!