Четирима от ДС ще се борят за президент и вицепрезидент

OFFNews 12 октомври 2016 в 16:54 5239 2

Четирима от ДС ще се борят за президент и вицепрезидент

Комисията по досиетата обяви имената на кандидатите за президент и вицепрезидент. Проверени са общо 41 души като само един не подлежи на проверка. 

Решението на комисията беше обявено във вторник и в него фигурират имената на четирима души, които и друг път са били обект на проверка и имената им са обявявани. Това са Велизар Енчев, Жорж Ганчев, Кольо Парамов и Красимир Каракачанов.

Велизар Енчев, който е кандидат за президент от основаната от него партия "Движение за радикална промяна "Българската пролет", е бил щатен сътрудник на Първо главно управление. Назначен е като разузнавач със заповед от 1985 година, а четири години по-късно е преназначен за инспектор. Името на Енчев е излизало по различни поводи при проверки на регионалните и електронни медии, дипломати, кандидати за местните избори през 2011 г. и за изборите за 42 и 43 Народно събрание и др.

Жорж Ганчев е бил сътрудник във Второ главно управление с псевдонима Жорж. Снет е от оперативен отчет през 1990 година. Ганчев кандидат за президент, издигнат от "Християн-социален съюз". Кольо Парамов, който е негов вицепрезидент, също е осветен от комисията с псевдонима Янков. Вербуван е през 1979 г., като е регистриран като резидент в граничен разузнавателен отряд на управление "Гранични войски". Снет е от оперативен отчет през 1986 година.

Кандидатът за президент на "Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО" Красимир Каракачанов е бил агент в Шесто управление на ДС с псевдонима Иван. Неговото име също е излизало при предходни проверки на комисията по повод изборите за президент през 2011 година и за 42 и 43 Народно събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

2

синя сова

12.10 2016 в 21:39

Има шанс да станем нормална държава,ако агентите на ДС останат вън от политиката!В Народното събрание те присъстват във почти всички партии,даже си имат своя партия-АБВ!Има ги в бсп,дпс,при патрЕотите и в герб разбира се-най-важният слуга на ДС ,който изпълнява тяхната политика(б.б)