Частични избори за кмет в Благоевград и още 7 кметства

OFFNews 27 юни 2021 в 07:56 1619 0

Частичните избори за кмет се провеждат в Благоевград и в още 7 кметства в страната.

Кметове ще избират селата Вресово - община Руен, Ясен - община Плевен, Жълти бряг - община Стамболово, Сърница - община Минерални бани, Ракево - община Криводол, Памидово - община Лесичово и в Цани Гинчево - община Никола Козлево.

Вотът в Благоевград освен премерване на силите на партиите и коалициите преди за парламентарните избори, ще бъде и тест за машинното гласуване, което предстои на 11 юли. 188 машини за гласуване ще се използват днес.

От Общинската избирателна комисия обясниха, че 140 секции са отворили навреме, като само 8 членове са се успали.

"Изправи се! Мутри вън!" подкрепя кандидата на "Има такъв народ" Илко Стоянов за кмет на Благоевград. Демократична България издигна д-р Виктория Каракостова- Нешева. Бившият председател на общинския съвет Андон Тодоров е независим кандидат, подкрепен от ГЕРБ, а БСП подкрепя досегашния кмет Румен Томов. Томов беше отстранен от длъжността с решение на ВАС, тъй като е пропуснал в определен от закона срок да се заличи от Търговския регистър след избирането му за кмет.  

Цвета Рангелова е подкрепена от Възраждане, Стефан Делиов от "Ние, Гражданите", а Людмила Костадинова е издигната от  инициативен комитет. 

В секциите с под 300 избиратели се гласува с хартиена бюлетина. Осигурени са дезинфектанти в помещенията за гласуване и лични предпазни средства за членовете на секционните комисии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews