Манолова и Трифонов с общ кандидат за кмет на Благоевград, ДБ издига свой

OFFNews 16 юни 2021 в 08:01 4975 0

"Изправи се. БГ" ще подкрепят кандидата на "Има такъв народ" Илко Стоянов за кмет на Благоевград на частичните местни избори на 27 юни. Третата протестна партия Демократична България се включва в надпреварата с д-р Виктория Каракостова- Нешева. 

Подкрепихме Илко Стоянов за кмет на Благоевград, защото това е силният кандидат на промяната и очакваме да отстоява позициите за чист въздух в града, запазване и разширяване на парк Бачиново, създаване на бизнес климат за повече високоплатени работни места, заяви Манолова във фейсбук, след като откри кампанията на "Изправи се!Мутри вън" за парламентарните избори на 11 юли. 

7 са регистрираните кандидати в кметската надпревара. Бившият председател на общинския съвет Андон Тодоров е независим кандидат, подкрепен от ГЕРБ. Зад досегашния кмет Румен Томов, който бе отстранен от ВАС, стои БСП. 

В битката за градоначалник са и Стефан Делиов от "Ние гражданите", Цвета Рангелова от "Възраждане" и Людмила Костадинова, издигната от Инициативен комитет. 

Частични местни избори на 27 юни бяха насрочени с укази на президента и в кметство Вресово, община Руен, област Бургас,  кметство Ясен, община Плевен, област Плевен, кметство Жълти бряг, община Стамболово, област Хасково, кметство Сърница, община Минерални бани, област Хасково, кметство Ракево, община Криводол, област Враца, кметство Памидово, община Лесичово, област Пазарджик, кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен. 

Вотът в Благоевград освен премерване на силите на партиите и коалициите преди за парламентарните избори, ще бъде и тест за машинното гласуване, което предстои на 11 юли.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови