Борисов призова президента да си прибере 'недоразуменията'

OFFNews 09 юли 2021 в 16:47 12346 5

Призовавам Румен Радев да си ги прибира тези недоразумения, това не е демокрация, обяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в живо включване във фейсбук страницата на партията.

Повод за острата му реакция са думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че Цветя Караянчева е заплашила в телефонен разговор шефа на полицията в Кърджали заради акция срещу купуването на гласове. Малко след казаното от министъра самата Караянчева го обвини в гьобелсова пропаганда.

"Видно е, че има терор и репресия само срещу една партия. Това и децата го видяха. Към другите политически партии – така на 9 септември са омачкали опозицията и после са управлявали 45 г. След нас ще дойдат и за вас", заяви Бойко Борисов.

И добави: 

"Не знам кога друг път българските медии са наблюдавали такова ярко вмешателство в предизборната кампания на който и да било. Всеки ден предизборният щаб на Радев се изказва срещу една партия. Тези спряха магистралите, спряха строежите, спряха парите за докторите, спряха ваксинацията, само за месец време. Излъгаха, че сме подслушвали хора, после ядяхме хора, после ни викаха на разпит".

Лидерът на ГЕРБ определи акциите на МВР срещу купуването на гласове от страна на партията му като лъжа.

"Ние една стотинка не сме дали", декларира Борисов.

Той обясни, че не иска да оставя впечатление, "че мрънкаме и ни е страх".

"Нищо не ни притеснява. Искам да благодаря за мощната евроатлантическа подкрепа, която има партия ГЕРБ. Искам да благодаря на председателстващия ЕС, който поздрави мен и партията за направеното. Премиерът на Бавария и генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес направиха същото", допълни Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2602

4

Г-н Колев

10.07 2021 в 11:15

Охо!? Тролска активност и генериране на идеолгически внушения в известна посока. Явно Решетников ще прави ревизия на постовете и току виж рубладжийските грантове вземат та идат друга посока. ;)

2602

2

Г-н Колев

10.07 2021 в 07:55

Седнали две русофилски мекерета да си мерят евроатлантическите пишлета.

23293

1

Стефан

10.07 2021 в 01:03

Борисов, ти си свадбен генерал, не истински.
Радев е тръгнал от партенките в новобранската рота, и е стигнал до командващ рода войски. Нямаше "битка между двама генерали", имаше пребиване на парвеню от генерал. Всичко беше предсказуемо, и даже нямаше да е срамно за тебе, ако тебе самия не те беше срам, и не крещеше колко те е срам.
Всичките ресурси на едната страна, но глупавата. Отнасят боя от лишеният от всичко, но реален боец.
Спри да се правиш на Плювналиев на пенсия, и се смети някъде да село, да не дразниш нововъзникналите прокурори. Че да не те погребват някъде между негрите в ЮАР.