Благомир Коцев: Хората, а не тесните икономически интереси, ще са в центъра на работата ми като кмет

Коцев призова Портних на дебат за състоянието и бъдещето на Варна

OFFNews 26 септември 2023 в 16:30 1633 0

Благомир Коцев

Снимка ppdb.bg

Благомир Коцев

3 600 нови паркоместа, паркове във всеки квартал, подкрепа за местния бизнес и производители, прозрачно управление и 4-годишна програма за благоустройство на града – тези приоритети представи днес Благомир Коцев, кандидат за кмет на Варна от коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България".

По думите на Коцев програмата му под надслов „Промени Варна“ е с акцент върху обикновените хора. Варна е на обикновените граждани, а не на тесните икономическите кръгове, стана ясно от думите му, като той добави, че ще работи върху 4 основни програми, свързани със средата на живот на варненци.

На първо място Коцев изтъкна финансов план за поетапно изграждане и рехабилитация на тротоари, пътища, подлези и надлези, които по думите му са в окаяно състояние. Философията на програмата е Варна без периферия, а реализацията й ще стане чрез равномерно развитие на градската среда и удобствата за живот, работа и придвижване на гражданите. Сред посочените решенията за това са подобряване състоянието на градския транспорт и редовността на линиите.

Изграждане на 7 подземни паркинги с 3,600 нови паркоместа, които да се изплатят до 8 години е заложено в програмата на Коцев „Паркирай лесно във Варна“. Друг акцент е изграждането на зелен пояс за Варна с паркове във всички пет района на града.

Планът "Промени Варна" залага и на модерни пазари с подземни паркинги в подкрепа на местните производители. Друг приоритет е модерното сметосъбиране и изграждане на система от подземни контейнери.

Ще дигитализираме услугите на общината, за да не си губят хората времето да чакат по дълги опашки. Ще създадем и Общински омбудсман, с което ще покажем политическа воля да поставим гражданина в центъра на управлението на града, допълни Коцев.

Коцев подчерта, че ще се направи пълна ревизия на обществените поръчки през последните 10 години, а с гласовете на новите общински съветници от ПП-ДБ сред първите решения на новия общински съвет Варна най-после ще има Подробни устройствени планове, които ще влязат в сила. Така ще се спре безконтролното строителство в междублоковите пространства и плажните зони, зелените терени и морската градина, каза още той.

Четири пъти в месеца ще имам приемен ден, включително и по кварталите, посочи Коцев и допълни, че не се страхува от атаките на кмета и политическите опоненти срещу себе.

Той призова кмета Портних на дебат за състоянието и бъдещето на Варна, като добави, че разчита на подкрепата на всички варненци, които споделящи възгледите на Коцев.

Лошите ремонти, липсата на паркинги, инфраструктурният хаос тормозят включително и избирателите на ГЕРБ. Ще бъда кмет на всички варненци, независимо от техните партийни пристрастия, категоричен беше Коцев на въпрос относно разпределението на мандатите в Общинския съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки