Антоанета Цонева: Искаме да продължим със свиването на неравенствата и повишаване на благосъстоянието

OFFNews 06 юни 2024 в 14:08 417 0

Антоанета Цонева

Снимка ПП-ДБ

Антоанета Цонева от ПП-ДБ

Ние искаме да продължим тази линия на свиване на неравенствата и увеличаване на доходите. Затова призовавам българските граждани да подкрепят ПП-ДБ, защото така избират европейско бъдеще за себе си и децата си. Това заяви водачът на листата на “Продължаваме Промяната - Демократична България” в Разград Антоанета Цонева пред БНТ.

“В моя роден край - Разградско, хората страдат от този бич - доходите са ниски, а неравенствата са високи. Когато говорим с хората за увеличаване на пенсии и възможностите за нови инвестиции за качествени работни места, те очакват именно такъв тип промяна. А това е линията на ПП-ДБ, за която тътсим мандат от избирателите на тези парламентарни избори”, каза Цонева, която се бори за мандат в Народното събрание от региона.

Според нея социалната тема е била силно застъпена от правителството с премиер Николай Денков, което си личи от бюджета за тази година. По отношение на социалните разходи той е рекорден. Затова във всяка една среща в разградския регион в последния месец говорим с хората накъде насочваме средства - безплатни лекарства за лечение на високо кръвно налягане, към пенсиите, към възнагражденията на учители и лекари. Говорим как се разпределят парите за инфраструктурни проекти, които за Разград са 50 милиона лева.

“Нашият ангажимент за преодоляване неравенствата на доходите е много солиден и това се вижда през бюджета. В разговорите с хората се надявам да разберат, че на 9 юни избират посока за развитие на страната - или европейски модел за развитие, или латиноамерикански модел на постната пица”, каза още тя.

Антоанета Цонева смята, че темата за върховенството на правото не остава на заден план. Именно меморандумът със следващите стъпки по промените в съдебната система и регулаторите ще е основата за работа в новия парламент.

“За всички вече става ясно, че ГЕРБ и ДПС ни изпратиха на избори, защото Делян Пеевски не иска да се раздели с контрола в т.нар. дълга власт - регулаторите, където мандатите за по 4,5 и 7 години. В Разград много добре знаят какво е ГЕРБ и ДПС да си разпределят територията и да си взаимодействат, така че хората там ме разбират много добре”, каза тя.

Избори 2024 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II