Адвокат по наказателно право е водач на листата на ПП МИР в Хасково

OFFNews 04 юли 2021 в 11:08 1476 0

Адвокатът по наказателно право Недялка Маркова е водач на листата на ПП МИР в Хасково. Тя е завършила ПМГ "Иван Вазов" в Димитровград, а след това и право във ВСУ "Черноризец Храбър" във Варна.

Работи като адвокат по наказателни дела в адвокатска колегия в Хасково. Наградена е от "Национални награди за правосъдие" през 2019 г. за "Дело номер 1 на България" за една от най-скандалните кражби през изминалото десетилетие - фиш с огромна печалба от тотото е откраднат от законния му собственик - момче, останало без родители.

През 2016 г. в с. Завет момче плаща 2 лв. за фиш от тотото и по-късно разбира, че е спечелило 100 хиляди лева. Момчето споделило на един от възпитателите си за печелившия фиш, а той го взел "за съхранение", след което дори изтеглил част от парите. Недялка Маркова е адвокат на момчето, а случаят стана известен като "Беднякът-милионер". Извършителят беше заловен и осъден.

"Реших да участвам в тези избори, защото искам да се прекрати управлението на всякакви мутренски групировки и да спре ограбването на народа и държавата ни", заяви Недялка Маркова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!