400 лв. глоба за Сидеров заради „еврогейския“ клип

От 2000 до 5000 лв. глоба грози Николай Бареков заради SMS-ите в деня за размисъл

OFFNews 26 май 2014 в 14:26 8387 13

Волен Сидеров

Председателят на „Атака“ Волен Сидеров и лидерът на „България без цензура“ ще бъдат глобени с 400 лв., защото по време на предизборната агитация са нарушили Избрния кодекс, пише Mediapool.

ЦИК взе решение да накаже Сидеров и Бареков още на 14 май, но точният размер на глобата се определя от областния управител на София Росен Малинов. Пред Mediapool той обясни, че глобите са минимални, тъй като това е първото провинение на двамата партийни лидери.

Санкциите срещу Сидеров са заради един от предизборните клипове на „Атака“, в който партията посочваше, че европейските ценности са хомосексуализмът, педофилията и прелюбодеянието. Сигналът в ЦИК бе подаден от СЕМ, а впоследствие видеото бе свалено. 

Председателят на ББЦ пък ще отнесе глоба по настояване на близката до сърцето на Сидеров Деница Гаджева. Тя се жалва пред ЦИК за това, че в интервю за пресата Бареков е обиждал атакист № 1.

Бареков обаче може и да не се размине само със скромната сума от 400 лв. В деня за размисъл от „България без цензура“ изпращаха честитки за деня на славянската писменост и култура на латиница. Самите съобщения обаче бяха счетени за нарушение на правилата в деня на размисъл, а там Изборният кодекс предвижда глоби в размер от 2000 до 5000 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews