Драмата на Втората световна война по Epic Drama

OFFNews 29 септември 2019 в 00:31 5723 1

Снимка Epic Drama

"Подводницата"

На 1 септември 1939 г. Адолф Хитлер нахлува в Полша и започва Втората световна война. За да отбележи 80-тата годишнина от събитието, Epic Drama излъчва поредици, посветени на войната, чието действие се развива в разгара на конфликта.

Можете да ги следите всяка неделна вечер след 21 ч.

Сред заглавията по темата е сериалът продължение на филма на Волфганг Петерсен от 1981 г. "Подводницата".

Есента на 1942 г., окупирана Франция: Подводницата U-612 е готова за пускането си във водата и младият ѝ екипаж и капитанът Клаус Хофман се отправят към все по-ожесточените военни действия. След като 40-те млади мъже поемат на първата си мисия, тясното пространство и клаустрофобичните условия на живот под водата поставят на изпитание издръжливостта и характерите им. Напрежението расте и лоялността се пропуква. 

А на пристанището "Ла Рошел" животът на Симон Щрасер излиза от контрол, след като тя се впуска в опасно сътрудничество и забранена любов и се разкъсва между предаността си към Германия и към Съпротивата. Ценностите ѝ се променят, тя започва да се пита дали е възможно всичко, което си е мислела до момента, да се окаже лъжа.

История за избор и оцеляване, "Подводницата" изследва емоционалните изпитания по време на Втората световна война и бруталната реалност на живота по време на една безсмислена война.

Първи и втори сезон на "Отряд Хикс" също ще ви приковат към екрана този месец. Сериалът разказва историята на пет висококвалифицирани нови попълнения от Канада, Америка и Обединеното кралство. Те захвърлят обикновения си живот, за да се обучават за агенти в "Отряд Хикс" - свръхсекретна база на брега на езерото Онтарио. Агентите се спускат с парашут над вражеските линии, където ги очакват мъчения и екзекуции. От елегантни хотели до окопи, те се впускат в една рискована мисия, следвана веднага от друга, ръководени от най-големите умове на "Отряд Хикс". 

Саботажи, бомби, оръжия и партизански отряди, спасителни операции, кампании за заблуда и дори убийства - преживяваме сякаш от първа ръка адреналина и ентусиазма от победата, както и ужасяващия кошмар, когато бляскавите идеали се сблъскат с реалността да участваш във война, в която няма правила.

Вдъхновена от забележителни лични истории, поредицата "Отряд Хикс" разказва за произхода на шпионажа и ни въвежда в невероятен свят на блясък, решителност и технологии. Виждаме зараждането на масовата пропаганда, първите битки срещу тероризма и героите, повели света към промяна.

"Едно френско село" е друго заглавие в тематичните недели, посветени на войната:

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен без допълнителна месечна такса за зрителя и без прекъсвания за реклама, вече и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+. Еpic Drama e и в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – чрез NET1 на 133 канал.

Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

29.09 2019 в 00:55

На подводниците служат разни видове капитани, във военния флот това е офицерско звание, а не длъжност. А виж главният на подводницата може да е и капитан, но длъжността му все пак е Командир.