Жалба спира дюнерите на бежанците

OFFNews 28 ноември 2016 в 13:29 18834 2

Софийската фирма "Спийд Трейд" ЕООД е внесла жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу решението на Държавната агенция за бежанците да обяви обществена поръчка за доставка на храна за хората в центровете за временно настаняване. Това става ясно от регистъра на жалбите на антимонополното ведомство.

За естеството на възражението няма подробности, но атакуваната поръчка на ведомството към Министерски съвет е с внушителен бюджет. Прогнозната стойност на търга за изхранването на мигрантите до 30 септември 2017 г. в центровете в Хармални, във Военна рампа и село Пъстрогор е 7 830 290 лева без ДДС, които са равни на почти 9,4 милиона лева с внасянето на налога.

От "Спийд Трейд" ЕООД са поискали КЗК да прекрати обществената поръчка. 

Фирмата жалбоподател е новоучредена и слабо позната. Няма сайт в интернет, а според данните в Търговския регистър е еднолична собственост на Еркан Алиосман Ахмед от Момчилград. Фирменото седалище е в блок 2 в столичния "Студентски град". "Спийд Трейд" е учредена през юли т. г. и все още не е подавала годишен отчет. Капиталът й е 2000 лева, а основният предмет на дейност - покупко-продажба на МПС, отдаване на коли под наем и транспортна дейност.

Атакуваната от "Спийд Трейд" обществена поръчка е обявена на 10 ноември 2016 г. Тя е разделена на 9 обособени позиции: доставка на брашно и тестени изделия, доставка на мляко и млечни продукти, доставка на месо и месни произведения,, доставка на пресни плодове, зеленчуци и подправки, доставки на пилета, яйца и риба, доставка на бебешки и детски храни, доставка на арабски питки, доставки на други храни и доставки на плодови и зеленчукови консерви.

Срокът за подаване на офертите по обществената поръчка на ДАБ е 15 декември т. г.

Разбивката по отделните обособени позиции в обществената поръчка също е много любопитна. Прави впечатление, че значителна част от бюджета е заделен за арабските питки. За доставката на палачинковидните хлебчета, с които се правят дюнерите, е заделен бюджет от 1,155 млн. лева с ДДС, въпреки че за хляб и тестени движения има отделен бюджет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

1

Izalina

28.11 2016 в 13:48

По цени на едро, това прави по 3.6 питки на глава дневно, за 9 месеца, считано от 01.01. ако и трите центъра се пръскат по шевовете и при максимален капацитет, който е доста плаващ при различните източници, но съм взела най-високите.
Дайте по-шокиращите подробности.
Примерно как всички незабавно ще си тръгнат и парите от обществената поръчка ще потънат в небитието?!