Започва кандидатстването за безвъзмездна помощ от Националния иновационен фонд

OFFNews 17 август 2020 в 10:18 2690 0

От 17 август до 17 септември може да се кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от Националния иновационен фонд, съобщава Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към министъра на икономиката.

НИФ предоставя безвъзмездна финансова помощ в размер до 500 000 лв. за проект по схемата „Подпомагане на научноизследователската и развойна дейност на предприятията и организациите за научни изследвания и разпространение на знания”. Желаещите подават документи по електронен път с електронен подпис на https://edelivery.egov.bg/.

"Настоящата сесия ще подкрепи българските фирми с бюджет от над 5 млн. лв. - съобщават от ИАНМСП и допълват, че "основна цел на Фонда е да насърчи научноизследователската и развойната дейност за повишаване конкурентоспособността на родния бизнес, като насърчава развитието на нови или усъвършенствани продукти, процеси или услуги".

В предишните 10 конкурсни сесии Фондът е финансирал повече от 500 проекта с над 90 млн. лева в сферата на информационните и комуникационните технологии, мехатрониката, биотехнологиите, творческата и развлекателната индустрия и др.

Правилата за управление на средствата и информация относно необходимите за кандидатстване документи и протичане на процедурата по кандидатстване може да откриете тук: https://www.sme.government.bg/?p=51148

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови