Започва кандидатстването по третия етап на мярката 60/40

OFFNews Последна промяна на 28 октомври 2020 в 13:29 2837 0

Агенцията по заетостта стартира третия етап по мярката 60/40 в подкрепа на работодателите, с която се цели запазване на работата на служителите в периода на коронакризата. 

Подкрепата отново е в размер на 60% от осигурителния доход на работниците, но вече за месец август и ще се предоставя за период до 3 месеца, считано от 1 октомври до 31 декември.

Информация за работодателите, процедура за кандидатстване, условията, изискванията, реда и начина за кандидатстване, са публикувани в сайта на Агенцията по заетостта, в раздел "Финансови стимули за запазване на заетостта".

Работодателите, които са получили средства в предходните месеци, ще могат да се възползват от някои административни облекчения, като съкратен образец на заявление и намален пакет приложения към него.

Съгласно актуалните нормативни документи, заявлението и документите за изплащане на средства ще се подават към Дирекция "Бюро по труда", обслужваща територията по месторабота на работниците, независимо от начина на подаването им.

В случай на повече обекти в различни населени места, работодателите могат да подадат едно общо заявление за служителитe от всички обекти в една дирекция, където се намира поне един от обектите.

Препоръчително е работодатели, които извършват дейност в Столична община и извън нея, да подават документи за кандидатстване в дирекцията, която обслужва обект извън София.

Документите могат да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ) или чрез лицензиран пощенски оператор, както и на място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови