Започнаха търгове за доставка на оборудване за АЕЦ „Пакш“ 2 в Унгария

OFFNews 06 юли 2017 в 14:43 2891 0

Главният изпълнител на проекта за АЕЦ „Пакш“ 2, руската компания АО ИК „АСЕ“, в изпълнение на своите договорни задължения за изграждане на нови блокове на унгарската атомна централа „Пакш“ 2 пристъпи към провеждането на търгови процедури за купуване на оборудване.

На 30 юни 2017 г. бе обявена обществена поръчка за доставка на турбинен остров за АЕЦ „Пакш“ 2. Оборудването – турбогенератор – е един от ключовите елементи на бъдещата атомна централа.

В рамките на обществената поръчка ще бъде поръчан по един комплект турбогенераторно оборудване за всеки от двата енергоблока на АЕЦ „Пакш“ 2 с мощност 1200 МВт. В документацията към конкурса са посочени всички технически параметри на оборудването, както и условията, които е длъжен да изпълни производителят на оборудването.

Генералният изпълнител АО ИК „АСЕ“ осъществява изграждането на АЕЦ „Пакш“ 2 по силата на EPC-договор, сключен на 9 декември 2014 г. между АО ИК „АСЕ“ и проектната компания ЗАО „МВМ АЕЦ Пакш-2“ и влязъл в сила на 1 януари 2015 г.

АО ИК „АСЕ“ трябва да реализира изграждането на АЕЦ „Пакш“ 2 „до ключ“.

Търговата документация е публикувана на руски и английски език на официалния сайт за обществени поръчки на ядрения отрасъл на Руската Федерация http://zakupki.rosatom.ru. Съобщението за обществената поръчка на английски език бе публикувано и на международни специализирани платформи като http://www.tendersinfo.com.php, www.tenderskhoj.com, www.infraline.com, www.globaltenders.htm, tendersinfogulf.com, www.neimagazine.com, http://powerglobaldata.com.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови