Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Всички ще плащаме просрочените дългове на БДЖ

OFFNews 31 май 2018 в 10:50 7616 4

Просрочените дългове на БДЖ ще са за сметка на всички български данъкоплатци, независимо дали ползват жп транспорт или от години не са стъпвали във влак на националната жп гордост.

"Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски е информиран своевременно за наложения запор върху сметките на "БДЖ-Пътнически превози", вследствие на което е уведомил Министерство на финансите и е поискал активиране на държавната помощ, за която има одобрение от ЕК", съобщиха от БДЖ.

Очаква се решение от Министерство на финансите, обясняват още от компанията.

От БДЖ признават, че облигационерите са в законното си право да изискат дължими средства по съдебен път.

"Решението на СГС и временният запор на сметките на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД няма да затруднят функционирането на дружеството към настоящия момент, в случай, че бъде намерено решение на възникналата ситуация в краткосрочен план", подчертават от компанията.

От БДЖ обаче са категорични, че до разпродажба на активи на компанията няма да се стигне.

Според разпространената от жп компанията информация двама от кредиторите по Втория облигационен заем са подали иск в Софийски градски съд (СГС) за 40 млн. лв. от главница по заема срещу „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД и след решение на СГС искът е одобрен частично в размер на 20 млн. лв. в полза на облигационерите, вседствие на което са запорирани сметките на дружеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

4

Hissarion

31.05 2018 в 13:24

Подкрепям предложението Московски сам да заплати просрочените задължения на БДЖ. И без това му е като бащиния вече десетина години.

17156

3

aviatora

31.05 2018 в 12:41

Най-големият престъпник от цялата престъпна шайка, която управлява безнаказано БЪЛГАРИЯ!!!

6145

2

kokoten

31.05 2018 в 11:37

.....нещастна измет,вече започнаха да ни се карат, сякаш ние сме виновни....Господ наказва и ще наказва такива нещастници....
 
X

Подкастът на OFFNews