Вдигат кула от 56 метра над столичен мол

OFFNews Последна промяна на 26 януари 2016 в 10:26 5922 3

Кула на седем етажа, наречена "Лонг тауър", ще се строи на столичния булевард "България", над покрива на едноименния мол. 

Това съобщи изпълнителят на проекта "Кордеел – България". Кулата с височина 56 метра и площ 18 550 кв.м се разполага успоредно на бул. „Тодор Каблешков”, над покрива на вече изградения и въведен в експлоатация търговския център „България Мол“. Сградата е предназначена за офисни помещения за отдаване под наем, приемно фоайе, етажни асансьорни фоайета, технически помещения и тоалетни, разположени на 4 подземни и 4 надземни нива (част от Търговския център), технически етаж и 7 етажа над покрива на мола.

Основният вход към сградата е откъм бул. „Тодор Каблешков”. Автомобилният подход към подземния гараж, който е общ с този на търговския център, се осъществява посредством рампа откъм локално платно на бул. “Тодор Каблешков”, осигурен е втори вход/изход в южна посока към новопроектираната улица и бул. „България“.

Кулата с площ на етажа около 2150 м2 е обособена като самостоятелен конструктивен блок с три отделни стълбищни клетки. Въведените в експлоатация подземни паркинги осигуряват необходия брой паркоместа за обслужване нуждите на офис сградите и търговския център.

Последният офисен етаж е отдръпнат навътре откъм южната си страна, така че се оформя панорамна тераса с гледка към планината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.01 2016 в 15:56

явно мутрата се е сетила, че офисите са по-доходни от магаизните...ма на късно и сега - основите и колоните не били мислени за офисна сграда ама.....

На живо ще видим как ще падне и една кула присторена към мол....искренно Ви съветвам да не посещават този мол и офис по възможност.

Имаше едно филмче за подобна глупост в Корея - цялата сграда колабирала един ден, когато бетонните колони просто се взривили от пренатоварването....

26.01 2016 в 13:03

Каква е тази глупава реклама в челните новини... няма ли за какво друго да пишете

26.01 2016 в 11:04

Идеалната бъдеща покупка за маминия Свинчо.