Вдигат кула от 56 метра над столичен мол

OFFNews 26 януари 2016 в 10:26 6512 3

Кула на седем етажа, наречена "Лонг тауър", ще се строи на столичния булевард "България", над покрива на едноименния мол. 

Това съобщи изпълнителят на проекта "Кордеел – България". Кулата с височина 56 метра и площ 18 550 кв.м се разполага успоредно на бул. „Тодор Каблешков”, над покрива на вече изградения и въведен в експлоатация търговския център „България Мол“. Сградата е предназначена за офисни помещения за отдаване под наем, приемно фоайе, етажни асансьорни фоайета, технически помещения и тоалетни, разположени на 4 подземни и 4 надземни нива (част от Търговския център), технически етаж и 7 етажа над покрива на мола.

Основният вход към сградата е откъм бул. „Тодор Каблешков”. Автомобилният подход към подземния гараж, който е общ с този на търговския център, се осъществява посредством рампа откъм локално платно на бул. “Тодор Каблешков”, осигурен е втори вход/изход в южна посока към новопроектираната улица и бул. „България“.

Кулата с площ на етажа около 2150 м2 е обособена като самостоятелен конструктивен блок с три отделни стълбищни клетки. Въведените в експлоатация подземни паркинги осигуряват необходия брой паркоместа за обслужване нуждите на офис сградите и търговския център.

Последният офисен етаж е отдръпнат навътре откъм южната си страна, така че се оформя панорамна тераса с гледка към планината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!