В Париж ресторантьорите се оплакват от срив на резервациите за новогодишната нощ

OFFNews 30 декември 2015 в 05:33 3099 0

«Мулен Руж»

Снимка Архив

Прочутото парижко кабаре «Мулен руж» също търпи загуби след атентатите на 13 ноември.

Два дни преди новогодишната нощ ресторантьорите в Париж не са празнично настроение – резервациите се сриват в сравнение с миналата година, съобщиха АФП и френската програма TV5Monde. Това потвърждава спада в бизнеса на заведенията, свързан с терористичните атаки във френската столица на 13 ноември.

«Губим много, поне около 50% - е констатирал Ален Фонтен от синдиката на хотелиерите и ресторантьорите. – Това е тенденцията, която имаме след атентатите – между 40 и 50 на сто, и тя се потвърждава в традиционно силните моменти като Бъдни вечер и Коледа.»

Сривът на резервации не засяга само ресторантите. След 13 ноември в Париж е спаднал оборотът на различни сектори, на различни сектори, свързани с туризма.

Значително по-малко са и чуждестранните клиенти, е отбелязал Ален Фонтен. Най-често американци и японци са анулирали заявените си пътувания в Париж за празниците, докато европейците общо взето ги поддържат, по-специално германци, испанци и италианци.

Но и парижаните не компенсират отлива на чужди туристи.

От средата на ноември насам спадът на посещения в ресторантите, особено вечер е от 40% до 70%, докато в провинцията числата са 5-10 на сто, е казал експерт в бранша.

Кабаретата също са засегнати, включително знаменитото «Мулен руж», загубило след атентатите 30% от клиентите си. Въпреки че от няколко дни има известно съживяване в резервациите, 1/5 от местата ще останат празни в новогодишната нощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!