В мегакомпанията на олигарха Дерипаска летят оставки, пред фалит е

OFFNews 24 май 2018 в 09:57 12259 1

Най-големият производител на алуминий в Русия, компанията на близкия до руския президент Владимир Путин олигарх Олег Дерипаска "Русал", обяви, че главният изпълнителен директор и седем членове на борда са напуснали постовете си. Наред с това гигантът предупреди, че може да има проблеми при обслужването на дълговете си в следствие на влиянието на санкциите в САЩ, съобщи Ройтерс.

На 6 април влязоха в сила санкции срещу "Русал" и забрана за клиенти в САЩ да продължат да купуват от руския метал. Така се стигна до най-високите цени на алуминия за последните почти седем години.

От "Русал" обявиха, че Александра Бурико, която пое поста на главен изпълнителен директор през март, е подала оставка, а от вчера на мястото ѝ вече е Евгени Никитин.

До борсата в Хонконг е изпратено уведомление и че още седем от членовете на борда на мегакомпанията се оттеглят, считано от 28 юни.

Министерството на финансите на САЩ даде на американските клиенти на компанията срок до 23 октомври да прекратят бизнеса си с "Русал" и обяви, че ще обмисли отмяната на санкциите, ако Дерипаска отстъпи контрола над компанията.

"Възможностите за предоставяне на финансиране на групата при търговски приемливи условия ще бъдат много ограничени. Компанията може да не е в състояние да поддържа оперативните си резултати на определено ниво, необходимо за обслужване и погасяване на задлъжнялостта си", заявяват от руския алуминиев гигант.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

1

Azarael

24.05 2018 в 12:28

Няма от какво толкова да се тревожи Дерипаска,
защото тези хора които са напуснали и са били свързани
с управлението на компанията, са като нашите депутати
в Народното Събрание:
Които стоят там единствено заради големите заплати
и привилегиите които получават!
На тяхно място ще дойдат истинските мениджъри и специалисти
които му трябват, а тези "приказки" относно фалит са си чиста
доза "краварска пропаганда", защото зад гърба му стои
цялата мощ на Русия . . .