Уволняват директорите на най-големия холдинг на Министерство на икономиката

ОFFNews 22 март 2017 в 21:30 9759 4

Служебният министър на икономиката Теодор Седларски предприе действия за смяна на ръководството на „Държавна консолидационна компания“, съобщиха от пресцентъра на институцията.

„Държавна консолидационни компания“ ЕАД е най-големият холдинг от системата на Министерството на икономиката, който управлява значими по обем активи и дружества и е отговорен за развитието на проекти, свързани не само с развитието на икономиката и външната търговия, а и с военно-отбранителния комплекс на държавата.

Според Министерство на икономиката са установени проблеми, които са потвърдени от администрацията на Министерския съвет – по-конкретно продажбата на сграда от дъщерна компания - „Национален институт за изследване на вино и спиртни напитки“ ЕООД.

С разрешение на Съвета на директорите на консолидационната компания, управителят на института е продал сграда на „София-БТ“ АД, без да получи необходимото разрешение от Министерски съвет.

Освен това са установени и други факти, свързани със занижен контрол по отношение на дъщерни компании, с което е забавен диалогът и търговската дейност с международни компании, твърдят от министерството. 

Служебният министър на икономиката на 16 и 17 март е възложил мерки за изпълнение за по-добро корпоративно управление и спиране на неприемливите практики, които до този момент на са изпълнени, се допълва във съобщението на Министерство на икономиката.  

Заради неизпълнените мерки Седларски решава да смени Съвета на директорите на компанията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12094

4

дони

23.03 2017 в 11:24

Столарски се е развихрил като за последно...

16008

1

Nik68

22.03 2017 в 21:39

И така трябва."е възложил мерки за изпълнение за по-добро корпоративно управление и спиране на неприемливите практики". А колко простичко го фомулираха някога: "по целесъобразност",