„Уестингхаус“ продължава дискусиите с България за „АЕЦ Козлодуй“

OFFNews Последна промяна на 02 април 2015 в 17:54 4330 4

АЕЦ "Козлодуй“

"Уестингхаус Електрик Къмпани“ обяви, че въпреки изтеклия срок на споразумението за 7-и блок на „АЕЦ Козлодуй“, ще продължат да се водят дискусии за нова структура и времеви период, съобщи M3 Communications Group.

„Това решение бе взето съвместно от всички страни и отразява сегашните условия в България за подкрепа на инфраструктурен проект от такъв мащаб. Макар да съществува единодушие, че в дългосрочен план този проект е атрактивен, страните са на мнение, че ще трябва да се разгледат различни модели за внедряването на технологията AP1000® за в бъдеще“, каза президентът и главен изпълнителен директор на „Уестингхаус“ Дани Родерик. 

Родерик обясни още, че компанията ще продължи да предоставя и предлага съдействието си и своята международна технология на целия спектър дейности на АЕЦ "Козлодуй" - от гориво и услуги до извеждане от експлоатация и управление на отпадъците.

От компанията твърдят, че са доволни от сътрудничеството, което са развили с АЕЦ "Козлодуй", и в близкото бъдеще ще се фокусират върху "незабавни и количествено измерими подобрения на ядрените мощности" у нас.

Това щяло да стане чрез представяне на най-модерната технология на компанията, използвайки големия си международен опит.

Осем реактора с технология AP1000® вече се изграждат в света - по два на всяка от площадките “Vogtle” и “V.C. Summer” в САЩ, както и по два на площадките на АЕЦ “Sanmen” и AEЦ “Haijang” в Китай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.04 2015 в 03:57

И най-изгодния вариант да измислят, със "зелената" енергия на червените команчи и с предателската политика на Енергийния холдинг да продават в чужбина електроенергия на смешни цени, все тая.

02.04 2015 в 23:03

Милене, трябва да го изкомандват да я спре, току виж Прокопиев вдигнал телефона

02.04 2015 в 19:28

Предполагам, че Цацаров може да спре тази сделка в секи един момент... така ще е честно ? Нали ?

02.04 2015 в 19:02

Да се чуди човек защо не измислят пак един "спешен" закон и за този инвеститор. Или това не се отнася за американците?