Търсят се концесионери за плажовете Шкорпиловци - централен и Делфин

OFFNews 25 март 2020 в 15:37 4222 0

Откриват се две нови концесии за морските плажове "Шкорпиловци - централен" община Долни Чифлик и "Делфин" община Несебър, съобщи правителствената пресслужба. 

Минималното годишно концесионно възнаграждение за морския плаж "Шкорпиловци - централен" е 24 923,99 лева без ДДС, а за плажа "Делфин" е 26 071,25 лева без ДДС.

Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Бъдещите концесионери трябва да предоставят услугите за водно спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж.

Правителството предлага срокът за стопанисването на двата плажа да бъде по 20 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочното развитие на морските плажове. Минималните размери на концесията се определят от Министерски съвет.

Целта на концесиите е да се обезопасят плажовете и да се предоставят услуги от обществен интерес за срока на договора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови