Строителните инвестиции в България тази година ще достигнат 1 милиард евро

OFFNews 09 ноември 2017 в 19:53 2838 0

Строителните инвестиции в България тази година ще достигнат 1 милиард евро. Не очаквам сериозни изменения на пазара по отношение на цените и броя на сделките през 2018 г., прогнозира управителят на „Планекс“ инж. Пламен Андреев на конференцията BalREc 2017.

Цената вече не е водеща, водещ е продуктът и селективният подход към реализацията му в зависимост от местоположението и средата. Търсят се решения за по-голяма етажна височина, по-големи площи на стаите, по-добра архитектура като цяло и по-комфортна среда, отчита Пламен Андреев.

Според него "връзката между жилищните сгради, средата и инфраструктурата става все по-значима и партньорските отношения с общините са ключов фактор за доброто реализиране на проектите. Строителите не създават само жилища, а и нови „клиенти“ за общините под формата на данъци и такси. Не е справедливо предприемачите и клиентите да инвестират в градската среда и инфраструктурата, които трябва да са приоритет на общините. Нужно е да се изработи принципна формула, която да регламентира партньорството между бизнеса и общините при изграждането на инфраструктурни проекти".

Конференцията BalREc 2017 беше открита от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, която също потвърди, че вече е приключило времето на строителни проекти, които целят само продажба на жилища и че вече сме във времето на проекти, които облагородяват околната среда и развиват градското пространство.

Конференцията BalREc е най-влиятелната публична платформа за дискусия в сектора на недвижимите имоти и инвестициите, която се провежда в България.

Събитието събра управителите на най-активните компании от сферата на инвестиционните проекти в България: инвеститори и инвестиционни фондове, банки, консултанти, правни компании, асет мениджъри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!