Ремонтират още 15 км от пътя Русе-Бяла

OFFNews 20 ноември 2017 в 14:55 2946 0

През 2018 г. ще бъдат рехабилитирани още поне 15 км от първокласния път Русе – Бяла. Това съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещението си в дунавския град. 

Министърът коментира, че физическото изпълнение на извършващия се в момента ремонт на близо 10-километровия участък на Беленския баир от пътя Русе – Бяла вече е над 50%. Поради интензивния тежкотоварен трафик по трасето на участъка са положени асфалтобетон и геомембранна мрежа. Остава да бъдат положени износващ слой и маркировка.

Очаква се изпълнението да приключи в рамките на следващите две седмици, каза още Нанков, който по-рано днес инспектира ремонта на пътя.

Предстои Агенция „Пътна инфраструктура" и кметът на Община Бяла да сключат споразумение за съвместно изграждане на обезопасителни съоръжения на кръговото кръстовище, което е един от най-тежките участъци от гледна точка на безопасността. През следващите няколко седмици предстои подмяна на защитни съоръжения, мантинели и парапети там.

От 28 ноември започват обществените обсъждания на процедурата по оценка на въздействието върху околната среда на проекта за изграждане на магистралата Русе – Бяла – Велико Търново, информира още министър Нанков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!