Ремонтират колоните на виадукта при тръбата за София на Витиня, шофьорите да внимават

OFFNews 21 юли 2018 в 09:49 2863 0

Около 50% от ремонта на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“ при 36-ти км и 50% от цялостния ремонт на виадукта при 33-ти км на АМ „Хемус“, който е при входа на тръбата за София на тунел „Витиня“, вече са изпълнени, съобщи АПИ. 

Виадуктът „Коренишки дол“ е с дължина 481 м и е в експлоатация от 1986 г., откогато не е основно ремонтиран. Работи се по съоръжението в посока София, като се ремонтират стълбове 3, 4, 5 и 6. Половината от предвидените дейности вече са изпълнени. Срокът за завършване на ремонта на носещите колони е краят на декември т.г. До завършване на ремонтно-възстановителните работи лекият трафик е пренасочен двупосочно в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и една за София. За подобряване на информираността на пътуващите по автомагистралата са монтирани табели от двете страни на виадукт „Коренишки дол“, които указват, че е затруднено движението поради ремонт на колоните на виадукта. 

Виадуктът при 33-ти км е с дължина 225 м и е в експлоатация от 1984 г. В момента се извършва ремонт на съоръжението в платното за София, което се намира при входа на тръбата за София на тунел „Витиня“. От изграждането на съоръжението досега са извършвани само частични ремонти на асфалтовата настилка. До този момент са завършени работите по носещите стълбове на съоръжението, продължава работата по конструкцията на пътното платно. Срокът за завършване на ремонта е до ноември 2018 г. До завършване на ремонтно-възстановителните работи лекият трафик е пренасочен двупосочно в платното за Варна. 

По време на ремонтните дейности по АМ „Хемус“ движението на тежкотоварните камиони над 12 тона е ограничено в отсечката от 30-ти до 47-ми километър. Те се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ „Хемус“ при 47-ми км при пътен възел „Ботевград“ и обратно. Като алтернативен маршрут за тежкотоварните автомобили може да се използва и път II-16 София-Своге-Мездра през Искърското дефиле.

До 26 юли т.г. шофьорите да се движат с повишено внимание по обходния маршрут по път I-1 София – Ботевград, поради извършване на частични ремонти и запълване на дупки на пътната настилка. След 26 юли се предвижда да започнат машинни кърпежи на пътното платно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Предизборно със Светльо Витков