Промяна ли? Министър Събев връща ''Смъртта'' в БДЖ

Светослав Метанов 01 март 2022 в 14:25 18239 2

В БДЖ се подготвя поредното абсурдно назначение. По настояване лично на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев ръководството на националния жп превозвач трябва да назначи за шеф на ремонтите в компанията Бойко Стоилов, който сред железничарите е по-известен като Бойко Смъртта.

Стоилов е един от малкото хора, за които в БДЖ няма две мнения и директорите са в истински потрес. Той вече бе отговорник за ремонтите на локомотивите в държавната комания и като такъв в началото на 2018 г. се оказа главен герой в журналистическо разследване на Нова телевизия за фиктивни ремонти на подвижния състав в жп компанията. Според разкритията Стоилов като висш чиновник на БДЖ покриваше несвършена работа на частната компания "Жп Тракция", която бе захранвана редовно с многомилионни договори по време на управлението на ГЕРБ. Той бе записан и как заплашва служителя на БДЖ, разкрил далаверата, с думите: "Ти си мъртъв". Оттам му излезе и прякорът Бойко Смъртта.

След излъчването на репортажа Стоилов бе уволнен и започна проверка на прокуратурата, която, естествено, не доказа нищо. Последваха обаче други неслучайни събития. Бойко Стоилов бе назначен за управител на въпросната компания "Жп Тракция", която продължи да прибра милиони левове от БДЖ по време на транспортните министри Ивайло Московски и Росен Желязков.

До вчера Стоилов продължаваше да се води управител на вездесъщата "Жп тракция". И като такъв съвсем наскоро е изпратил писмо, с което настоява БДЖ да увеличи цената на вече сключен договор за подемни ремонти, които частното дружество извършва, с по близо 100 000 лева за всеки локомотив.

След като транспортен министър стана Николай Събев в БДЖ цари пълен хаос. Директорите на компанията се сменят през ден, хвърлят се наедро безумни и неизпълними обещания, а всички схеми за източване на жп превозвача от времето на ГЕРБ си продължават с пълна сила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

01.03 2022 в 15:12

В превзета от мафията държава милиардер от еконт с един конкурент (спиди) не се става без гръб. ГЕРБ не си е отишло само послушковците са други. Не знам дали Киро го осъзнава, защото изглежда почтенно момче, но зад гърба му всичко продължава по старо му. Рашков също заглъхна.